SatuRuotsalainen.net


Etusivu
Kirjat
Kurssit, luennot
Tulkinnat
Ilmaiset kartat
Tarinoita matkan varrelta
Ajankohtaista
Ohjeita kartan tulkintaan

Joulu lähestyy, tilaa lahjakortti ajoissa.

Jos haluat lahjatulkinnan ennen jouluaattoa, tilaus tulee tehdä viimeistään viikolla 49. Lahjakortteja lähetän 20.12. saakka.

23:05 29.08.2016


Linjalla su 4.12. klo 16.00-18.00

Soita 0700-076733
(2,31/min.) ja kysy elämäntilanteestasi.


14:54 26.03.2015


Vuoden 2017 tulkinnat Helsingissä ja Oulussa, laaja tulkinta 100€., tulevaisuustulkinta 80€

Tulkintapäivät Helsingissä, Stenbäckinkatu 3:

Vuoden 2017 tulkintapäivät: 14.1., 18.2., 25.3., 22.4.
Oulu 27.2.-4.3.

Tilaa aika 0500-767333 tai astro@saturuotsalainen.net


19:46 28.08.2014


Lue viikkohoroskooppi Avun sivuilta

Horoskooppisi löydät osoitteesta www.apu.fi/horoskoopit

17:40 23.12.2013


Tilaa vuoden 2017 luennot ajoissa

Yrityksen tai yhteisön tapahtumiin, illanistujaisiin tai vetäytymisiin sopiva luento. Voit varata henkilökohtaisia pikaluentoja, kuinka opit- tuntemaan työkaverisi luennon tai syntymäpäiväsankarin/polttareiden hauskan piritysruiskeen. Lue lisää
kurssit, luennot osiosta.


15:17 23.10.2006
Ajankohtaista

Klikkaamalla otsikkoa saat luettua ajankohtaisuuden kokonaan

Vuosihoroskooppi 2016
Kesähoroskooppi 2016


Vuosihoroskooppi 2016Hei astrologian ystävä ja tervetuloa tarkastelemaan tähtitaivaan asentoa vuodelle 2016. Vuoden mielenkiintoisin episodi tapahtuu taivaankannella kevään ja kesän aikana, kun 6.3. jousimiehen merkkiin siirtyvä toimintapommi Mars alkaa perääntyä 18.4. Perääntymisliike tapahtuu 27.5. asti jousimiehen merkissä ja tästä eteenpäin aina 29.6. saakka skorpionin merkissä. Marraskuiset jousimiehet sekä 15.11. jälkeen syntyneet skorpioni ovat tällöin tulilinjalla työnsä ja terveytensä puolesta. Mars lähtee etenemään jälleen 29.6., joten skorpionit saavat nautiskella kesäliikunnasta, työstä ja erotiikasta sydämen kyllyydestä aina 2.8. saakka, jousimiehille tämä ilo suodaan jälleen kevään jälkeen 2.8.-27.9. Näitä merkkejä ei voi syyttää yritteliäisyyden tai kilpailuhengen puutteesta, 18.4.-29.6. välinen aika ei valitettavasti ole kilpaurheilijalle se paras mahdollinen tuloksentekoaika. Tällaisena aikana tulee helposti kuumeflunssa tai vamma, joka estää parhaan tuloskunnon.
Jousimiehet ovat vuoden aikana tapetilla monin tavoin, sillä ankara vanha isäntä Saturnus lupaa ponnistelun vuotta etenkin 2.-10.12. syntyneille. Joulukuun kohdalla tämä sama jakso tavoittaa 11.-15.12. syntyneet. Vapaa-aikaan ja lepoon panostaminen kannattaa aloittaa jo alkuvuodesta.
Uranuksen ja Pluton kesästä 2012 vaikuttanut neliökuvio muistuttaa vielä itseään tammikuun kohdalla, mutta kuvio liukenee pikku hiljaa talven siirtyessä helmikuun puolelle. Historiallisen koetteleva maailmantilanne, Euroopan talouskriisi, Venäjän eristäminen maailmankaupasta ja pakolaiskriisi ovat olleet tämän hankalan kollektiivisen kuvion tuliaisia. Talouden elpymisen puolesta vauhtia antaa maaliskuun ja kesäkuun loppupuolen upea Jupiterin ja Pluton trinikuvio.
Neitsyen merkissä piehtaroidaan seitsenvuotiskriisin keskellä, mutta samalla optimistinen ja henkinen Jupiter näyttää tietä uuteen alkuun. Vuoden 2016 aikana enemmän syyskuisia koskevat mahdollisuudet avautuvat työn, talouden ja ihmissuhteiden saralla. Jupiter jättää merkin 9.9. ja siirtyy lahjapaketteineen vaa'an merkkiin. Ja miltä tulevan vuoden muoti näyttää Jupiterin siirtyessä hillitystä ja konservatiivisesta neitsyen merkistä vaakaan? Kevään ja kesän värimaailma tulee olemaan kylläinen, oletko valmistautunut liilan ja pinkin eri sävyihin?
Ilmaisun, työn ja viestinnän planeetta Merkurius perääntyy tulevan vuoden aikana maamerkeissä kauriissa (8.-26.1. sekä 19.12.2016 – 8.1.2017), härässä (28.4.-22.5.) ja neitsyessä ( 30.8.-22.9.). Näiden ajanjaksojen aikana on syytä olla tarkkaavainen sekä suurempien hankintojen, lainanoton tai tietotekniikan suhteen.Oinas 21.3.-21.4.

Rakkaus/Ihmissuhteet: Merkkiin osunut hurrikaani on laittanut monen oinaan rakkauselämän uusiksi ja alkuvuoden kohdalla kovimmassa paineessa ovat 4.-9.4. syntyneet, pääsiäisen jälkeen vuosi tuo rauhattomuuden ilmapiirin 9.-15.4. syntyneille. Huhtikuu voi olla kuitenkin monelle oinaalle myös vuoden romanttisinta aikaa, 5.-30.4. on hyvä hetki panostaa kumppanuuteen loman tai vapaa-ajan muodossa. Oinas on kevään aikana aktiivinen ja toiminnallinen, sinkut löytävät seuraa laskettelurinteestä, kuntosalilta tai uimahallista. Sama toiminta-aalto puhaltaa mukavasti myös elo-syyskuussa. Romantiikka kukoistaa loppuvuoden kohdalla, erityisesti 18.10.-12.11. työkiireet kannattaa jättää vähemmälle.
Työ/Raha: Maaliskuisen oinaan tehoviikot työssä osuvat 6.3.-18.4., mutta 18.4. jälkeen alkava kuuden viikon periodi lupaa työmotivaation katoamista, pitkittynyttä flunssaa tai työsotkuja, jotka hidastavat selvästi työvauhtia. Työinto löytyy kuitenkin jälleen elokuun alkupuolella, heti kesälomien jälkeen. Huhtikuisista etenkin kuun ensimmäisen viikon oinaat ovat alkuvuoden ja kevään aikana aikana tehopakkauksia, työssä edistyminen tai oman aseman vahvistaminen liittyvät ahkeruuden palkitsemiseen. 8.-12.4. syntyneet saavat arvostusta ja menestystä enemmän loppuvuoden kohdalla. Merkin viimeisellä viikolla syntyneille osuu rauhallisempi työvuosi.
Hyvinvointi/Terveys: Oinaan vuoteen osuu harvinaisen aktiivinen ja toiminnallinen alkukevät ja loppukesä. Maaliskuun ja huhtikuun alkupuolen energisyys kannattaa hyödyntää liikuntaharrastusten parissa, myös elo-syyskuussa maratonkunto on kohdallaan.


Härkä 21.4.-22.5.

Rakkaus/Ihmissuhteet: Huhtikuisen härän ihmissuhteet räiskyvät heti alkuvuodesta , erityisesti 3.-23.1. kärsivällisyys on kadoksissa. Toukokuisilla sama tunne vaivaa ihmissuhteita 23.1.-6.3. Vapun kohdalta alkava kolmen viikon periodi on härän loman, vapaa-ajan ja romantiikan kannalta antoisinta. Merkin viimeisellä viikolla syntyneiden kesä 27.5. jälkeen tulee olemaan tapahtumarikas, impulsiivisuus ja äkkikäänteet helpottavat vasta 2.8. jälkeen. Elokuussa härän romanttinen puoli on parhaimmillaan, syksy ja loppuvuosi eivät lupaa enää sen suurempia yllätyksiä.
Työ/Raha: Härkä menestyy työssään 2016, mutta yllättääkö työnteon tahti ja vaatimukset talven ja kevään aikana? Huhtikuiset kehittelevät syksyn 2015 aikana saamiaan etuisuuksia, tammikuu tulee testaamaan heti vuoden alussa näiden toimivuutta. Menestyskuvio osuu tänä vuonna enemmän 3.5. jälkeen syntyneille, vaativan talven ja etenkin 28.4.-22.5. jaksolle osuvien haasteiden jälkeen löytyy tilaisuus edistyä omassa työnkuvassa. Merkin viimeisellä viikolla syntyneillä helpotuksen aalto näkyy vasta elokuun puolella. Syksy ja loppuvuosi antavat enemmän tilaa hengähdystauoille.
Hyvinvointi/Terveys: Härän parhaat loman-, ja vapaa-ajan hetket osuvat helmikuun hiihtokeleille, vapun jälkeiselle toukokuulle ja loppukesän helteille elokuulle. Moni härkä suunnistaa kaukomaille ja tekee kunnon irtioton työelämään. 13.5. jälkeen syntyneet ovat alkukesän kohdalla erilaisten flunssa-aaltojen ja nyrjähdysten runtelemia, terveyteen on tässä kohtaa vuotta syytä panostaa ajan kanssa.


Kaksonen 22.5.-22.6.

Rakkaus/Ihmissuhteet: Kaksosen on syytä tarkistaa, missä parisuhteessa mennään, sillä merkkiin osuva seitsenvuotiskriisi on takanapäin vasta joulukuussa 2017. Vahva rakkaus on tämän jakson jälkeen entistä vahvempi, huono suhde kompastuu matkan varrella. Toukokuisen kaksosen vuoden 2016 haastekohdat parisuhteessa osuvat 18.4.-27.5. sekä toinen aalto elokuun alkupuoliskolle. Kuun vaihteessa, 29.5.-4.6. syntyneet ovat sotkuisen ihmissuhdevyyhdin keskellä, haaveet ja unelmat värittävät vuoden kulkua. Kesäkuun ensimmäisen viikon kaksosen seitsenvuotiskriisi on päällä heti alkuvuodesta ja testaa parisuhteen kestävyyttä syksyyn asti. Loppuvuoden kohdalla omaan testiinsä joutuvat vielä 8.-13.6. syntyneet.
Onneksi myös mukavia hetkiä on luvassa, sillä romantiikka kukkii ylioppilasjuhlien aikaan ja on parhaimmillaan koko merkin osalta toukokuun lopulta aina juhannukseen saakka. Rakkauselämää elvyttää myös syksyn ja loppuvuoden matkasuunnitelmat, 9.9. jälkeen etenkin ennen 11.6. syntyneet pääsevät nauttimaan sekä hyvästä bisneskumppanuudesta, ystävyydestä kuin antoisasta rakkauselämästäkin.
Työ/Raha: Työn kannalta alkuvuoden paras jakso osuu merkin osalta 14.2.-5.3. Suurin osa kaksosista kokee myös 13.-29.6. jakson antoisana, lomalle voi tämän jälkeen jäädä turvallisin mielin. Toukokuisen kaksosen kestävyyttä koetellaan maaliskuun alusta alkaen ja etenkin 18.4. jälkeen alkava viiden viikon periodi pakottaa ylittämään ylimääräisiä esteitä. Vuoden tiukimman haasteen ottaa vastaan kesäkuun ensimmäisen viikon kaksonen, työelämä uusiutuu syksyyn mennessä. Loppukesä ja alkusyksy tulee olemaan energiselle kaksoselle tehokasta aikaa, 9.9. jälkeen myös onnekkaat käänteet taloudessa tulevat ajankohtaisiksi.
Hyvinvointi/Terveys: Neptunuksen ja Kheironin neliökuvio sekä Saturnuksen oppositio tulevat olemaan merkin kannalta haastavia, pieniin kolotuksiin ja vaivoihin on lähes pakko osallistua tavalla tai toisella. Terveysrintamalla kuun vaihteessa ja kesäkuun ensimmäisellä viikolla syntyneet tulevat olemaan tiukimmassa puristuksessa, kipeä polvi, pitkittynyt flunssa tai kova stressi vaativat hoitoa ja huomiota. Syksyn ja loppuvuoden kohdalla on syytä ottaa enemmän vapaata ja keskittyä tasapainon löytymiseen. Uudet ja motivoivat liikuntaharrastukset, dieetti tai ruokavalion muutos auttavat kaksosta lisäämään elämänenergiaa.


Rapu 22.6.-22.7.

Rakkaus/Ihmissuhteet: Elät harvinaisten planeettakuvioiden keskellä ja elämä vaatii sinua tarkistamaan tyytyväisyytesi valitsemiisi asioihin, ihmisiin ja erityisesti rakkauteen. 5.-15.7. syntyneet ovat tapahtumien keskipisteessä, eron jälkeinen yksinäisyys, lapsen syntymän jälkeinen muutosvyöry parisuhteessa tai pitkän parisuhteen sisällön tarkistaminen vaativat sisäistä tutkimusmatkaa.
Työ- ja taloustilanne tuo alkuvuoden aikana paineita myös rakkauselämään. Ravun romanttinen syke on parhaimmillaan 17.6.-12.7., etenkin heinäkuun alkuun sijoittuvat lomamatkat ovat rakkauselämän kannalta antoisimpia. Syksyn osalta lempi leiskuu 23.9.-18.10. Loppuvuosi tuo rakkauselämään seesteisyyttä.
Työ/Raha: Rapu saa taakseen melkoisen myötätuuleen heti alkuvuodesta, eikä puhuri tunnu talttuvan ennen loppukesää. Ne ravut, jotka mielivät vaativampaa työnkuvaa, parempaa tulosta yritykselleen tai bonusta työstään tekevät kevään ja kesän aikana kunnianhimoista jälkeä työssään. Hyvä tuuli kantaa aina alkusyksyyn saakka, bonusten tuhlaamisen hetki alkaa 9.9. jälkeen. Syksyn ja loppuvuoden aikana ravulle löytyy yllättävän paljon ylimääräisiä menoja..
Hyvinvointi/Terveys: Kuun vaihteessa, 29.6.-4.7. syntyneet etsivät henkistä harmoniaa musiikin, taiteen tai luovan harrastuksen parista, osa istuu kirkon penkillä tai liikkuu paljon luonnon helmassa. Ravun energiataso on vuoden 2016 aikana huikea, etenkin tammi-helmikuu sekä heinäkuu ovat liikunnan harrastajille kulta-aika. 5.-15.7. syntyneet joutuvat etsimään uusia metodeja hyvinvointinsa parantamiseen.


Leijona 22.7.-23.8.

Rakkaus/Ihmissuhteet: Leijona kaipaa kumppanuudessaan pysyvyyttä ja turvallisuutta, sinkkuleijona ei etsi vuonna 2016 seikkailua vaan ihmistä, joka jää pidemmäksi aikaa. Vuosi ei ala tätä tarkoitusta varten erityisen helposti, vanhassa kumppanissa ärsyttää vanhat viat, uudessa ennen kokemattomat. Alkukesän kohdalla on tarve erotella jyvät akanoista, etenkin 14.8. jälkeen syntyneillä kriittisyys nostaa päätään. Vaikka Venus tarjoileekin 12.7.-2.8. romanttisia puitteita, on pieni ärsytyksen poikanen vielä takaraivossa. Rakkauselämän kannalta syksy ja loppuvuosi tarjoilevat parempia puitteita ihmissuhteiden hoitamiseen.
Työ/Raha: Leijonan työkuvioissa on jo alkuvuoden kohdalla erilaisia haasteita ja esteitä, joihin kevään tulo 6.3. jälkeen tuo tyydyttävän ratkaisun. Erityisesti heinäkuiset saavat onnistumisen tunteita, mukava myötätuuli puhaltaa 18.4. saakka. Loppukevään kohdalla on hankalampaa kanavoida oma energia mielekkääseen tekemiseen, myös terveyshaasteet ovat tässä kohtaa vauhtia hidastavia. Leijona rakentaa loppukesän ja alkusyksyn kohdalla rohkeasti oman näköistä työnkuvaa, siihen löytyy myös mukavasti auttavia voimia. Talouden näkymät paranevat vuoden edetessä kohti loppuaan.
Hyvinvointi/Terveys: Heinäkuiselle leijonalle osuu ehdottomasti upein ja energisin kevät, liikunnallinen leijona on maalis-huhtikuun kohdalla kovassa vedossa. Terveyshaasteet liittyvät vahvimmin 14.8. jälkeen syntyneiden alkukesään, kivut ja kolotukset vaivaavat kesäkuun aikana. Elokuisilla on vahva tarve voida paremmin ja siksi ruokavalion muutos, dieetti tai kuntokuuri tulee kokeiluun.


Neitsyt 23.8.-23.9.

Rakkaus/Ihmissuhteet: Neitsyelle taivaankansi näyttää upeaa uutta alkua, jonka mukaan lähteminen ei kuitenkaan tapahdu aivan kivuitta. Elokuisten seitsenvuotiskriisi on vuoden 2016 puolella takanapäin, stressikuvio siirtyy enemmänkin 1.-9.9. syntyneille ja aivan loppuvuoden kohdalla myös 10.-14.9. syntyneet tarkastelevat kriittisesti omaa parisuhdetilaansa.
Elokuisille kevät ei tule olemaan järin tasainen, 6.3. alkava ärsytysaalto jatkuu kaikkine käänteineen aina 27.5. saakka. Työpaineet ja pinnan alla kiehuva tyytymättömyys vievät ajatukset pois romantiikasta. Neitsyen on syytä panostaa rakkauselämäänsä elokuun puolella, rakkauden Afrodite Venus vierailee merkissä. Uuden alun mahdollisuus vähenee 9.9. jälkeen, Jupiter saapuu merkkiin seuraavan kerran vuonna 2027.
Työ/Raha: Moni neitsyt haikailee kevyemmän ja helpomman työnkuvan perään, mutta joutuu tekemään kompromisseja omien toiveiden ja arjen realiteettien välillä. Vaikka vuosi toisikin tullessaan uuden mukavamman pomon tai jättimäisen palkankorotuksen, työn määrä ei näillä muutoksilla vähene. 18.4.-27.5. sekä elokuun alkupuolisko koettelee elokuisten kärsivällisyyttä, syyskuisten kiivain työrumba osuu 21.8.-27.9. välille. Loppuvuoden kohdalla on aika laskea ahkeruuden hedelmiä, tilin saldo on suoraan verrannollinen vuoden ponnistukseen.
Hyvinvointi/Terveys: Terveyden haasteet osuvat enemmän syyskuisten kontolle, eikä vuoden aikana voi välttyä terveyskeskuskäynniltä ja pieniltä kolotuksilta. Stressimittari on syytä pitää mahdollisimman alhaisissa lukemissa, sillä keho on herkässä tilassa vastaanottamaan mielen epätasapainon.


Vaaka 23.9.-23.10.

Rakkaus/Ihmissuhteet: Merkin loppupuolella syntyneiden vaakojen eroottinen aktivisuus on vielä vuoden alkupäivinä kohdallaan, mutta hiipuu tammikuun edetessä. Kiivaan loppuvuoden jälkeen parisuhteessa vallitsee alkuvuoden kohdalla mukava tasapaino. Kevät on ihmissuhderintamalla antoisampi syyskuisille, lokakuiset panostavat enemmän työn ja talouden parantamiseen. Katse kohdistuu merkin osalta kuitenkin syksyyn ja loppuvuoteen, sillä Jupiterin 12-vuotinen sykli starttaa vaakojen osalta onnekkaasti 9.9. Kun vielä romanttinen Venus osuu merkkiin yhtä aikaa, 30.8.-23.9., muodostuu syksylle erityisen jännittävät soidinmenot. Ennen 15.10. syntyneet vaa'at ovat syksyn ja loppuvuoden kohdalla onnekkaita, sinkkuvaa'an tuhannen taalan paikkaa ei kannata jättää käyttämättä.
Työ/Raha: Erityisen työlään ja kiivasvauhtisen loppuvuoden jälkeen alkuvuosi 2016 lähtee liikkeelle tahmeasti. Pysähtyneisyyden tunne on vahvimmillaan 8.-26.1., laina-asiat eivät etene ja palkankorotukset saa tässä vaiheessa unohtaa. Syyskuisten osalta vauhti kiihtyy 6.3. jälkeen, työmotivaatio pysyy korkealla koko kevään. Vaa'an onnenkantamoiset osuvat enemmän syksyn ja loppuvuoden kohdalle, uusi virka, opiskelupaikka tai palkankorotus neuvottelut on syytä ajoittaa 9.9. jälkeen.
Hyvinvointi/Terveys: Vaa'an vuodesta muodostuu energinen ja tarmokas, terveyshuolet kuuluvat enemmän muille merkeille. Syksyllä alkava terveysremontti tietää osalle hammaslääkärikäyntejä, toiselle dieettikokeilua tai uuden harrastuksen löytämistä. Elämysmatkailu kuuluu myös enemmän syksyn ja loppuvuoden teemaan.


Skorpioni 23.10.-22.11.

Rakkaus/Ihmissuhteet: Taivaankannen katse kohdistuu skorpioneihin 2016, erotiikkapommi Mars kiertää merkkiin heti vuoden alussa 3.1. ja tulee viipymään poikkeuksellisesti aina 2.8. saakka. Rakkausrintamalla tulee siis olemaan melkoisen aktiivinen vuosi. Alkukesän kohdalla 15.11. jälkeen syntyneet törmäävät erilaisiin epäselvyyksiin ja hämmentäviin tilanteisiin, mutta juhannuksen jälkeen intohimon aalto puskee jälleen ovista ja ikkunoista. Meno rauhoittuu vasta elokuun alussa. Loman, matkojen ja erityisesti romantiikan kannalta parasta aikaa on 23.9.-18.10. Loppuvuosi tulee olemaan huomattavasti alkuvuotta rauhallisempi.
Työ/Raha: Skorpioni on tulevana vuonna melkoinen uraohjus. Lokakuisten osalta tammikuu pakottaa puristamaan pitkää päivää, marraskuiset yhtyvät menoon tammikuun lopulla, merkin viimeisellä viikolla syntyneet tekevät oman ylityöprojektinsa helmi-maaliskuun taitteessa. 15.11. jälkeen syntyneet ovat kesäkuun kohdalla hankalan työprojektin keskellä, kesäkuun lopulta eteenpäin virtapiikki mahdollistaa neljän viikon huikean kesätyörupeaman. Loppukesän kohdalla skorpioni saa saa hykerrellä tyytyväisenä, kova työ ja ahkeruus näkyy myös tilipussissa. Moni tekee onnistuneesti myös riskisijoituksia. Loppuvuoden osalta aktiivin työjakso on 24.10.-12.11.
Hyvinvointi/Terveys: Skorpionin energiakäyrä on korkeimmillaan tammi-helmikuussa sekä 29.6.-2.8. Kesäkuulle osuva pudotusjakso muistuttaa jo unohtuneista kivuista ja kolotuksista, juurihoito, polvitähystys tai poskiontelotulehduskierre vaatii pysähtymään hetkeksi.


Jousimies 23.11.-23.12.

Rakkaus/Ihmissuhteet: Jousimies sai jo uuden vuoden juhlien kohdalla tehdä tuttavuutta merkissä liikkuneen romanttisen Venuksen kanssa ja tätä ihanuutta kestää 23.1. asti. Marraskuisten osalta eroottinen värinä sykkii vahvimmin 6.3.-18.4., loppukevään kohdalla terveyshaasteet ja työpaineet vievät ajatuksia muualle. Ammatilliset paineet ja arjen pyörittäminen on kiivaimmillaan elo-syyskuun aikana, jousimiehellä jää vähän aikaa parisuhteen hoitamiselle. Siksi 18.10.-12.11. välinen jakso on hyvä pyhittää rakkauden, ystävyyden ja sosiaalisten kontaktien vaalimiseen. Vuosi tulee olemaan vaativa 2.-10.12. syntyneille, huono suhde ei tule kestämään liian suuria paineita.
Työ/Raha: Vuosi tulee olemaan työn saralla erityisen vaativa, etenkin 2.-10.12. syntyneillä vastuun ottaminen lisääntyy. Marraskuisille kevät on kaikkinensa hektinen, opiskelu tai vaativa työprojekti kysyy turnauskestävyyttä. Sama tempo jatkuu elokuun alkupuolella, joulukuisten jaksamista koetellaan elokuun lopulta aina 27.9. saakka. Työn sujuvuus lisää motivaatiota 12.11.-2.12., loppuvuodesta 13.12. jälkeen syntyneet saavat nauttia ahkeruuden jälkeisistä bonuksista.
Hyvinvointi/Terveys: Marraskuiset ovat kevään korvilla 6.3. jälkeen yltiöenergisiä, loppukevääksi on hyvä hankkia kuntosalikortti tai rullaluistimet. 18.4. jälkeen terveyshuolet pakottavat hiljentämään vauhtia, mutta onneksi elo-syyskuu tarjoaa vielä koko merkille tilaisuuden tarmokkaaseen kunnon-, ja hyvinvoinnin kohotusprojektiin.


Kauris 23.12.-21.1.

Rakkaus/Ihmissuhteet: Se,mitä kauris menettää alkuvuodesta työrintamalla, sen hän hyvittää itselleen ihmissuhteiden kautta. 23.1.-16.2. on hyvä hetki panostaa talvilomaan, vapaa-ajan matkoihin ja siinä samalla parisuhteeseen. Sinkkukauriin romanttiset toiveet ovat tässä kohtaa vuotta korkealla. 7.1. jälkeen syntyneet kauriit ovat uudistusmielisiä vuoden kuluessa, toinen vaihtaa kumppania, toinen työnantajaa tai harrasteryhmää. Kuun vaihteessa, 30.12.-5.1. syntyneet panostavat enemmän henkiseen kumppanuuteen. Kesän aikana elokuu on kauriin loman, vapaa-ajan ja ihmissuhteiden kannalta parasta aikaa, romanttisia höyryjä on luvassa jälleen 12.11.-7.12.
Työ/Raha: Joulukuisella kauriilla on selkeämmät sävelet työn suhteen, tammikuinen miettii vielä, mikä minusta tulee isona. Erityisesti 7.10. jälkeen syntyneillä on tarve mitata osaamistaan ja arvoaan työmarkkinoilla. Vuoden 2015 loppupuolen hyvä buumi kantaa vielä tammikuun ensimmäisille päiville, mutta vaihtaa muotoaan 8.1. jälkeen. Työt eivät etene toivotulla tavalla, kauris kokee vetävänsä kivirekeä perässään. Onneksi 26.1.-13.2. mukava myötätuuli tarttuu purjeisiin. Sama toistuu syksyn kohdalla, kun 30.8.-22.9. hankaluksien jälkeen iso tuuli tarttuu jälleen purjeisiin 27.9.. Tällä kertaa vauhti riittää menestyksellisesti 9.11. saakka. Loppuvuoden kohdalla, 19.12. jälkeen postilaatikosta voi tippua ylimääräisiä laskuja.
Hyvinvointi/Terveys: Kauris ei ole vuoden aikana tulilinjalla terveytensä vuoksi, enemmänkin oma rooli liittyy muiden auttamiseen ja tukemiseen. Vuoden aikana on kuitenkin hyvä muistaa helliä itseä, viettää ansaittuja lepopäiviä tai irtaantua jatkuvista velvollisuuksista.


Vesimies 21.1.-20.2.

Rakkaus/Ihmissuhteet: Vesimiehen alkuvuosi on rakkausrintamalla lupaava, talvilomaa viettävillä paratiisisaari kutsuu 17.2–12.3. Ihmissuhteissa on tässä kohtaa vuotta erityistä lämpöä ja hehkua, sinkuilla kiikarissa on mielenkiintoinen yksilö. Myös koulujen päättäjäisten aikaan osuva jakso on vesimiehen sosiaalisen elämän kannalta vilkasta, toukokuun lopun tunnelma säilyy aina juhannuksen alusviikolle saakka. Syksy on vesimiehen kulta-aikaa matkustelun ja harrastamisen myötä, myös ihmissuhteille jää enemmän aikaa. Loppuvuosi 7.12. jälkeen tulee lämmittämään sekä vanhaa että uutta kumppanuutta.
Työ/Raha: Loppuvuoden 2015 tahti vaihtuu alkuvuoden kohdalla huomattavasti leppoisammaksi. Vaikka energiatasot eivät nousekaan alkuvuoden kohdalla huippulukemiin, ideoita ja ajatuksia sinkoilee erityisesti 14.2.-5.3. Rauhallisen kesän jälkeen vesimies lähtee ladatuilla akuilla syksyyn. Ennen 11.2. syntyneet ovat onnekkaiden käänteiden vietävänä 9.9. jälkeen. Loppuvuodesta on mahdollisuus kerätä kunniaa ja mainetta, raha tulee siinä sivussa. 10.-15.2. syntynet lähtevät rohkeimmin uudistamaan työtään ja toteuttamaan omia unelmiaan.
Hyvinvointi/Terveys: Vesimies ei kuulu niihin merkkeihin, joissa terveyshaasteet olisivat päällimmäisenä. Parhaimmat ajanjaksot akkujen lataamiseen osuvat koulujen hiihtolomien ja joulunalusviikkojen kohdalle. Kuntoilijan ja liikkujan toimintatarmo on huipussaan 9.11.-19.12.


Kalat 20.2.-21.3.

Rakkaus/Ihmissuhteet: Kala panostaa alkuvuodesta parisuhteen yhteisiin harrastuksiin, sinkkukalan mielitietty löytyy sukelluskurssilta, jääkiekko-ottelun katsomosta tai joogatunnilta. Kalan romanttinen puoli on parhaimmillaan 12.3.-5.4., mukavat kevättapahtumat, kurssit, messut tai konsertit saavat tällöin kalan liikkeelle. 27.2.-5.3. syntyneet suuntaavat mielellään kaukomaille tai irrottautuvat harmaasta arjesta, rakkauselämässä on välillä enemmän fantasiaa kuin todellisuutta. Seitsenvuotiskriisi tömäyttää etenkin 1.-9.3. syntyneiden jalat maan kamaralle, saman kohtalon kokevat 10.-14.3. syntyneet aivan vuoden lopulla.
Työ/Raha: Helmikuiset rakentavat viime vuoden työhaasteiden jälkeen itselleen mieleistä työnkuvaa. Alkuvuosi lähtee siksi vauhdikkaasti liikkeelle. Loppukevään kohdalla, 18.4.-27.5. aikataulujen muutokset, peruuntumiset tai muut esteet hidastavat harmittavasti työtahtia. Kesätyöläisille on luvassa upea työrupeama 29.6. jälkeiseen kuukauteen, etenkin 15.3. jälkeen syntyneet ovat tehokkaita mansikanpoimijoita tai jäätelökioskin pitäjiä. Helmikuiset jättävät loppuvuoteen rästitöitä, 19.12. jälkeen on pakko saada sovitut työt tehtyä. 1.-9.3. syntyneet taistelevat hankalan työnantajan tai liian suuren työmäärän keskellä.
Hyvinvointi/Terveys: Seitsenvuotiskriisi tarkistaa tehokkaasti, miten kala on viime vuosina itseään hoitanut. Jos laiskottelupäiviä on ollut liikaa, on aika pysähtyä ja tarkastella huonon kunnon syitä. 27.2.-5.3. syntyneet kokevat vireystilan olevan ajoittain kadoksissa, 1.-9.3. syntyneet saavat todeta stressin fyysiset vaikutukset. Tammi-helmikuun vireystila sopii hiihdon ystäville, 29.6.-2.8. maratonintoilijat ovat hyvässä vedossa.


Copyright © 2006 - Satu Ruotsalainen