SatuRuotsalainen.net


Etusivu
Kirjat
Kurssit, luennot
Tulkinnat
Ilmaiset kartat
Tarinoita matkan varrelta
Ajankohtaista
Ohjeita kartan tulkintaan

Vuosihoroskooppi 2016 sivuillani 1.1.2016 klo 00.00

Lue eri merkkien tulevasta vuodesta ajankohtaista osiosta.

23:53 01.11.2015


Linjalla pe 27.11. klo 10.00-13.00 ja 17.00-20.00

Soita 0700-076733
(2,31/min.) ja kysy elämäntilanteestasi.


14:54 26.03.2015


Vuoden 2015-16 tulkinnat Helsingissä ja Oulussa, laaja tulkinta 100€., tulevaisuustulkinta 80€

Tulkintapäivät Helsingin Töölönkadulla: La 12.12. (1 paikka), la 19.12., 30.1.2016, 13.2.2016 Tilaa aika 0500-767333 tai astro@saturuotsalainen.net

Oulu, Hyvinvointikeskus Neo, Koulukatu 41, tulkintapäivät 29.2.-4.3.2016


19:46 28.08.2014


Lue viikkohoroskooppi Herttojen sivuilta

Viikkohoroskoopin löydät linkistä:
Hertat.com sivuilla.


17:40 23.12.2013


Tilaa vuoden 2016 luennot ajoissa

Yrityksen tai yhteisön tapahtumiin, illanistujaisiin tai vetäytymisiin sopiva luento. Voit varata henkilökohtaisia pikaluentoja, kuinka opit- tuntemaan työkaverisi luennon tai syntymäpäiväsankarin/polttareiden hauskan piritysruiskeen. Lue lisää
kurssit, luennot osiosta.


15:17 23.10.2006
Ajankohtaista

Klikkaamalla otsikkoa saat luettua ajankohtaisuuden kokonaan

Vuosihoroskooppi 2015
Kesähoroskooppi 2015


Vuosihoroskooppi 2015Hyvää uutta vuotta sivustoni lukijoille!

Vuoden 2015 alkupuolella taivaankansi on kääntynyt hyvin tulivoittoiseksi , kun Jupiter (leijonassa), Saturnus (jousimiehessä) ja Uranus (oinaassa) saavat vielä kevään korvilla seuraa Marsilta (oinaassa 20.2.-31.3.). Maaliskuun toiselle viikolle osuu Pluton ja Uranuksen viimeinen tarkka neliökuvio, jonka vaikutukset ulottuvat tarkimmin kuun vaihteen jälkeen syntyneiden oinaiden, rapujen, vaakojen ja kauriiden elämään. Kun tätä kuviota siivittää Marsin impulsio, taivaankansi kysyykin, millä kaikilla elämän osa-alueilla nämä merkit ovat valmiita tekemään tarvittavia muutoksia. Joka tapauksessa, tulitaivas kannustaa yritteliäisyyteen, energisyyteen, uusiin aloitteisiin ja rohkeuteen tarttua haasteisiin.

Sanansaattaja Merkurius tulee perääntymään tänä vuonna ilmamerkeissä vesimiehessä 21.1.-11.2., kaksosissa 19.5.-12.6. ja vaa'assa 17.9.-9.10. Noina aikoina on syytä keskittyä huolelliseen työntekoon ja ilmaisuun, tietekniikan reistailu, liikenteen aikataulujen muutokset tai pankkilainan saaminen ei välttämättä ole omissa käsissä.

Vuoden mielenkiintoisin jakso osuu kuitenkin kesälle, kun rakkaudenlähettiläs Venus liikkuu leijonan merkkiin 5.6. Planeetta ehtii käväistä neitsyen merkissä 18.-31.7., mutta perääntyessään 25.7. jälkeen se palaa leijonan merkkiin 31.7. ja perääntyy siellä aina 6.9. saakka. Tämän jälkeen Venus liukuu vielä 9.10. saakka merkissä leijonien riemuksi, joten kesä ja alkusyksy tulee olemaan merkille melkoinen tunteiden vuoristorata. Sinkkuleijonilla on luvassa erityisen kuuma kesä, myös lomailijat saavat tästä varmasti osansa.

Seitsenvuotiskriisi vaihtoi kohdetta 23.12.2014 lähtien, kun Saturnus kiersi skorpionin merkistä jousimieheen. Kalojen, kaksosten, neitsyiden ja jousimiehen ensimmäisellä kolmanneksella syntyneet tulevat käymään Jaakobin painia elämän velvollisuuksien, terveyden, työn haasteiden sekä ihmissuhteiden saralla.


Oinas 21.3.-21.4.

Vuoden tunnelmat: Merkkiisi on kohdistunut viime vuosina paljon muutospaineita, eikä niistä säästytä tulevanakaan vuonna. Maaliskuisten osalta suurten valintojen aika on ohi, turvallisuuden ja pysyvyyden rakentaminen saa 2015 mukavat puitteet. Erityisesti työn, uran ja ammatin saralla 21.-26.3. syntyneet kulkevat reippaassa myötätuulessa. Loppukesästä 2014 lähtenyt hyvän onnen buumi ehti suosia ennen 12.4. syntyneitä, vuoden 2015 puolella huhtikuiset pääsevät vielä nauttiman sadon runsaudesta. Koulutusta, ylennystä, palkankorotusta tai yrityksen myymistä haaveilevat oinaat yllättyvät iloisesti vuoden upeista tapahtumista. Erityisesti 2.-11.4. syntyneet ottavat uskaliaasti uusia askeleita elämäntaipalellaan.
Työ/ Vapaa-aika: Maaliskuiset oinaat pääsevät vakiinnuttamaan asemiaan työrintamalla, virka tai antoisa työprojekti antaa mahdollisuuden taitojen esittelyyn. 20.2. jälkeen oinaan kevättalvi on erityisen vilkas ja tapahtumarikas, pienen kiireen ja stressin keskellä on kuitenkin aikaa nauttia myös lomailusta ja matkailusta. Maaliskuu lupaa huhtikuun ensimmäisellä viikolla syntyneille kevään ja loppuvuoden 2014 kaltaisen stressiaallon, joka samalla antaa mahdollisuuden henkilökohtaiseen menestykseen. Helmi-maaliskuun taite suosii 2.-6.4. syntyneitä ja kesäkuun viimeinen viikko 8.-12.4. syntyneitä.
Huhtikuun kahden ensimmäisen viikon ajalle osuva työprojekti tuo esiin oinaan parhaat piirteet. Loppukevät ja kesä aina 11.8. saakka mahdollistaa luksusloman vieton, oinaan viiden tähden hotelli sijaitsee usein tunturin laella ja luonnonhelmassa. Liikkuva oinas on parhaimmillaan 9.8. jälkeen. Loppukesä ja alkusyksy aina 25.9. saakka lupaa huikeaa energiapiikkiä, joka herättelee oinaan kilpailuvietin.
Rakkaudessa tapahtuu: Rakkaudenlähettiläät Venus ja Mars saapuvat merkkiin käsikädessä 20.2. Helmikuun loppupuoli ja maaliskuu lupaavat merkille kuumia tunteita, intohimoisia hetkiä ja erityisesti sinkkuoinaalle sen hurmaavan prinssin saapumista. Kesähäitä suunnittelevien lottovoitto kuviot osuvat 27.6.-4.7. väliselle ajalle, osa viettää tällöin ikimuistoisen onnistuneita lomapäiviä. Jos elokuu hieman koettelee parisuhteen kestävyyttä, syyskuu tuo ihmissuhderintamalle enemmän harmoniaa ja seesteisyyttä. Loppuvuoden kiireet 12.11. jälkeen kiinnittävät huomion enemmän työn puolelle.


Härkä 21.4.-22.5.

Vuoden tunnelmat: Lähes koko merkki on saanut seitsenvuotiskriisinsä päätökseen ja alkuvuodesta myös aivan merkin loppupäässä syntyneet saavat huokaista helpotuksesta. Kesälle 2015 osuva viimeinen aalto koettelee vielä 19.-22.5. syntyneiden kestävyyttä, sitkeyttä, terveyttä ja osalla myös taloutta ja rakkauselämää. 18.9. jälkeen elämää koetellut kansankoulun opettaja Saturnus jättää merkin rauhaan.
Härän tunnelmat kohoavat loppukesästä 11.8. jälkeen ensin huhtikuisten ja lokakuun alusta toukokuisten osalta. Uusien mahdollisuuksien syksy ja loppuvuosi koskee enemmän ennen 13.5. syntyneitä, merkin loppupäässä syntyneet juhlivat vasta vuoden 2016 puolella. Jos suunnittelet unelmiesi lomamatkaa tai päätät jäädä virkavapaalle, loppuvuosi tarjoaa tähän upeat puitteet.
Työ/ Vapaa-aika: Alkuvuosi tuo härän työelämään vastatuulen, jonka kylmin viiva tuiskuttaa 21.1.-11.2. Jos tekniset laitteet reistailevat, aikataulut pettävät ja sopimusasiat menevät jäihin, on hyvä odottaa talven etenemistä. Huhtikuussa on aivan eri ääni kellossa ja etenkin 15.4.-1.5. härät ovat erityisen aloitteellisia, aktiivisia ja aikaansaavia. Sama toimeliaisuus on ajankohtaista elokuun puolella, vaikka 9.8. jälkeen härkä kasaa liian monta asiaa hoidettavakseen. Loppukesä ja alkusyksy tuottaa kiireen ja stressin myötä harmaita hiuksia. Raha-asiat saavat mukavan käänteen lokakuun puolella.
Loman ja vapaa-ajan parhaat hetket osuvat keväälle 17.3. jälkeen. Pääsiäinen näyttäytyy erityisesti toukokuisten osalta rentouttavana lomajaksona, huhtikuiset ovat tällöin vireessä enemmän hiihtoladulla tai laskettelurinteessä. Jos kesän kulussa on paljon velvollisuuksia tai loma-aika kuluu muita hoidellessa, loppukesään ja syksyyn kannattaa suunnitella velvollisuuksista vapaata aikaa. Härän taloustilanne paranee mukavasti vuoden viimeisellä kolmanneksella.
Rakkaudessa tapahtuu: Ne härät, joiden elämä on seitsenvuotiskriisin jälkeen mennyt rakkausrintamalla uusiksi, on aika aloittaa tyhjältä pöydältä. Jos alkuvuosi on enemmän työntäyteinen, kevätaurinko saa härän kukoistamaan etenkin 17.3. jälkeen. Olet sitten sinkkuhärkä tai varattu, kevääseen kannattaa panostaa hyvän loman, mukavan vapaa-ajan ja yhteisen tekemisen myötä. Rakkaudenlähettiläs Venus kiertää merkissä aina 11.4. saakka. Myös syksyssä ja loppuvuodessa on härän rakkauselämän kannalta jännittäviä tapahtumia. Loka-marraskuun taitteeseen osuva kahden viikon jakso on erityisesti sinkkuhärän paratiisi.Kaksonen 22.5.-22.6.


Vuoden tunnelmat: Kaksosen merkki jakaantuu tulevana vuonna selkeästi ennen 3.6. ja 3.6. jälkeen syntyneisiin. Ennen 3.6. syntyneet ovat tulevana vuonna sen kuuluisan seitsenvuotiskriisin keskellä, joka pakottaa tarkistamaan suhdetta työnantajaan, velvollisuusmäärään, terveyteen, rakkauteen ja talouteen. 3.6. jälkeen syntyneillä 2015 on vielä kepeämpi ja onnekkaampi, terveyteen ja hyvinvointiin panostaminen tulee olemaan monelle kaksoselle tärkeä ja mielenkiintoinen projekti. Erityisesti 6.-13.6. syntyneet pääsevät toteuttamaan luovuuttaan parhaalla mahdollisella tavalla, henkilökohtainen menestys tulee siinä sivussa.
Työ/ Vapaa-aika: Toukokuisista 22.-27.5. syntyneet ovat heti alkuvuodesta ja keväästä seitsenvuotiskriisin keskellä ja työmäärä ja työn haasteet voivat yllättää. Vapaa-aika tuntuu kuivuvan kokoon, velvollisuuksien hoitaminen vie suurimman ajan. Juhannuksesta elokuun alkuun saakka on mahdollisuus vetäistä henkeä, mutta loppukesä ja syksy tuo samat haasteet uudelleen käsittelyyn. Marras-joulukuussa myös 28.5.-3.6. syntyneet liittyvät seitsenvuotispohdintojen pariin.
3.6. jälkeen syntyneiden työvuodessa on menestyksen makua, osa nauttii eläkepäivistä, osa virkavapaasta. Toukokuisten kevät 11.4. jälkeen sopii erityisen hyvin juuri matkustamiseen ja irtiottoon arjesta, hyvät tuulet siivittävät lomatunnelmia aina vapun jälkeiselle viikolle saakka. 12.5. jälkeen kaksonen on vireä ja aktiivinen kuntoilun saralla, virtaa riittää juhannukseen saakka. Työn takkuilu, hankalat aikataulut ja teknisten laitteiden reistailu kiristävät hermoja 19.5.-12.6. Kesän upeimmat festivaalijuhlat, häät tai syntymäpäivät osuvat kaksosen osalta kesä-heinäkuun taitteeseen. Talviloman paras ajankohta osuu 8.11.-5.12.
Rakkaudessa tapahtuu: Onko kumppani minulle se oikea ja olenko tyytyväinen parisuhteeseeni tai sinkkuelämääni? Nämä kysymykset risteilevät kaksosen mielessä tulevan vuoden aikana. Huono parisuhde kestää harvoin seitsenvuotiskriisin paineet. Romanttisia virityksiä löytyy kuitenkin matkan varrelta, etenkin hiihtoloma helmikuun lopulla virittää jännittäviä tunnelmia. Myös pääsisäisen jälkeen 11.4. kaksosen osaa kiinnittää huomiota parisuhteen hyvinvointiin, sinkkukaksosen mahdollisuuksien aika kestää tällöin 8.5. saakka. 27.6.-4.7. on 10.-15.6. syntyneille romantiikan paratiisi, kesähäät tai kosinta sopii ajanjaksoon. Loppuvuoden sosiaalisin ajanjakso 8.11.-5.12. saa kaksosen ottamaan velvollisuuksien keskellä rennommin.


Rapu 22.6.-22.7.


Vuoden tunnelmat: Merkkiin osuneet muutospaineet ovat näkyneet vuoden 2014 aikana erityisesti heinäkuun ensimmäisen viikolla syntyneiden elämässä ja kevät 2015 muistuttaa etenkin 4.-7.7. syntyneitä omien vahvojen mielipiteiden ja päätösten takana seisomisesta. Vuosi tulee selkeästi kysymään 3.-13.7. syntyneiltä mitkä asiat tuntuvat elämässäsi henkisiltä kahleilta, olisiko aika muuttaa suuntaa.
Loppukesä 11.8. lähtien toimii kesäkuisten henkisen hyvinvoinnin käynnistäjänä. Syyskuun kulussa on mukavia uusia viritelmiä, joiden turvin loppuvuosi lentää siivillä. Henkiset harrastukset ovat etenkin 26.6.-2.7. syntyneiden vuoden vahvin energiasampo. Heinäkuisista ennen 15.7. syntyneet käyvät loppuvuoden aikana saman onnekkaan kuvion läpi.
Työ/ Vapaa-aika: Vuosi kysyy myös työrintamalla ravun rohkeutta tehdä uusia aloitteita työnkuvan muutoksiin tai kokonaan työpaikan vaihtamiseen. Kuun vaihteessa syntyneille ravuille työn henkinen tyydytys nousee entistä tärkeämmälle sijalle, luovan ja taiteellisen työnkuvan anti saa ravun kukoistamaan. 12.1.-20.2. rapu on energisimmillään ja sekä vapaa-ajan liikuntaharrastukset että vaativan työn suorittaminen sujuvat kuin tanssi. Romanttiset matkat osuvat 8.5.-5.6. väliselle ajalle, heinäkuussa 9.-23.7. sukuloidaan ja kierretään Suomen nähtävyyksiä. Juhannuksen jälkeen rapu keksii itselleen mökkitalkoot, piharemontin tai kunnonkohotusprojektin, 9.8. saakka on hankala asettua aloilleen. Jos lokakuu antaa mahdollisuuden työssä loistamiseen, 8.11. lähtien loppuvuoden kulussa on ylimääräistä stressiä ja suorittamisen pakkoa.
Rakkaudessa tapahtuu: Jos kevättalvessa helmikuun viimeiseltä viikolta aina maaliskuun loppuun saakka parisuhteessa on jännitteitä, toukokuun puolella 8.5. lähtien ravut nauttivat neljän viikon ajan merkissään liikkuvan Venuksen romanttisesta annista. Sinkkurapujen kulta-aika parisuhderintamalla sijoittuu omenapuiden kukinnan aikaan. Kesä juhannuksen jälkeen suosii enemmän fyysisiä aktiviteetteja, kumppani saattaa löytyä tenniskentän tai uimarannan liepeiltä. Kotikeskeisen ravun syksy on vilkas ja sosiaalinen, mutta erityisesti joulukuulle 5.12. jälkeen osuva jakso lämmittää vanhojen parien mieltä, joulun perhejuhla on 2015 parhaimmillaan.


Leijona 22.7.-23.8.


Vuoden tunnelmat: Optimistinen ja onnekas Jupiter liikkuu leijonan merkissä vielä 11.8. saakka ja erityisesti 3.8. jälkeen syntyneet pääsevät nauttimaan uuden alun tai valinnan riemullisista seurauksista. Kenellä on jo uusi kulta kainalossa, kenellä uusi koti tai työpaikka kiikarissa. Leijonan merkissä syntyneet kokevat monella tavalla onnekkaiden käänteiden tuomia hyvänolon tunteita, vuosi suosii opiskelua ja matkailua.
Monia haasteita elämään tuonut seitsenvuotiskriisi on lähes koko merkin osalta kokonaan takanapäin, ainoastaan 20.-23.8. syntyneet kokevat kesä -syyskuun aikana vanhojen kriittisten tunteiden läpikäyntiä. Pienet tai isommat esteet pakottavat arvioimaan elämän tärkeysjärjestystä.
Työ/ Vapaa-aika: Jos elokuiset pääsevät nauttimaan uuden alun mukavuudesta ja onnekkaista käänteistä, ei heinäkuisten tarvitse jäädä nuolemaan näppejään. Alkuvuoden ja kevään aikana työnantajan suosiossa paistattelevat päivää 22.-27.7. syntyneet. Syys-lokakuu jatkaa samalla intensiteetillä ja marras-joulukuun puolella huomion keskipisteenä saavat olla 28.7.- 4.8. syntyneet. Pienetkin järjestelyt työnkuvassa voivat tuoda mukavuutta ja lisämotivaatiota vuoden kulkuun.
Elokuiset leijonat ovat pienistä hankaluuksistakin huolimatta luottavaisella ja optimistisella tuulella, osa laittaa loppukesään mennessä rahaa palamaan tärkeisiin ja vähemmän tärkeisiin hankintoihin. Jos alkuvuosi ja kevät on 2.-7.8 syntyneille hyvän olon ja henkilökohtaisen menetyksen aikaa, 8.-13.8. syntyneet hyppäävät samaan planeettakuvioon loppukevään ja kesän aikana. Matka Timbuktuun tai Fidzisaarille voi olla ikimuistoinen.
Rakkaudessa tapahtuu: Tämä voi olla se vuosi, kun se oikea kävelee vastaan. Jos se oikea jo istuu rinnalla, vuosi innoittaa vaihtamaan kihlasormuksia, miettimään perheenlisäystä ja viettämään tina, pronssi-, tai kultahääpäivää oikein isolla volyymilla. Leijonan kevät, 20.2.-17.3. on upean sosiaalinen, sinkkuleijonalla on valinnanvaraa. Loppukesä on leijonan rakkauselämän kannalta harvinaisen mielenkiintoinen, sillä 31.7. merkkiin saapuva rakkaudenlähettiläs Venus poistuu merkistä vasta 9.10! Etenkin elokuu ja syyskuun ensimmäinen viikko voivat olla huonossa parisuhteessa eläville erityisen haastavia. Tilanne laukeaa viimeistään 7.9. ja syksyn kulku aina 9.10. saakka on valloittavalle leijonalle romantiikan täyteinen.


Neitsyt 23.8.-23.9.

Vuoden tunnelmat: Neitsyen seitsenvuotiskriisi starttasi jo joulukuun 2014 puolella ja ennen 3.9. syntyneet joutuvat vastaanottamaan tämän ankaran ja isällisen planeetan kosmiset vaatimukset vuoden 2015 aikana.. 23.-28.8. syntyneet kipuilevat enemmän elämänvalintojensa keskellä alkuvuoden, kevään ja syksyn aikana, 29.8.-3.9. syntyneiden vuoro tulee marras-joulukuussa. Muut neitsyet läpikäyvät saman kuvion vasta vuoden 2016-17 aikana.
Vuosi on neitsyelle erityisen mielenkiintoinen, sillä 12 vuoden tauon jälkeen optimistinen Jupiter saapuu merkkiin 11.8.. Samalla, kun ankara Saturnus pyytää karsimaan elämästä liian hankalia asioita, Jupiter tuo tullessaan uuden alun mahdollisuuden. Loppukesä aina uuteen vuoteen saakka ehtii ravita ennen 16.6. syntyneiden elämää. Merkin viimeisellä viikolla syntyneiden vuoden kulussa ei ole yllätyksiä.
Työ/ Vapaa-aika: Elokuiset eivät välttämättä ole työnantajan kanssa samalla aaltopituudella, ja alkuvuoden nihkeä ja erityisen työläs jakso vaatii neitsyttä venymään moneen suuntaan. Kesä on selkeästi helpompi ajanjakso, vaikka lomaplaneetta Venus ei ehdikään kiertää merkissä kuin 18.-31.7. Lomasuunnitelmat menevät heinäkuun viimeisen viikon aikana moneen kertaan uusiksi. Elokuiset ja 1.-4.9. syntyneet ottavat 11.8. jälkeen reilusti askelia omalla menestyksellisellä polullaan, mutta samalla on hyvä huomioida, että loppuvuosi tulee kiireestä kantapäähän tarkistamaan valintojen motiiveja. Seitsenvuotiskriisi lupaa loppuvuodelle kovaa työtä, terveystilanne kannattaa tarkistaa vuoden kulussa. Terveysasteroidi Kheiron siirtyy alkuvuoden jälkeen tarkistamaan etupäässä 8.-15.9. syntyneiden terveystilannetta.
Syyskuun lopulta saakka 5.9. jälkeen syntyneet tulevat nauttimaan Jupiter-vuodestaan täysin rinnoin, uudet hankkeet ja projektit odottavat. Loppuvuodesta on syytä tarkkailla rahankäyttöä, ylioptimismi saa tekemään hulluja hankintoja.
Rakkaudessa tapahtuu: Alkuvuosi ja kevät saattaa koetella 23.-28.8. syntyneiden parisuhdetta, velvollisuustaakka on yhteisen ajan tiellä. 28.8.-3.10. syntyneillä on myös suuria odotuksia kumppanuuden suhteen, matkustaminen tai yltiöpäinen työnteko verottavat myös yhteistä aikaa. 17.3.-11.4. neitsyt löytää romanttisemman puolensa, myös heinäkuun kaksi viimeistä viikkoa ovat erityisesti merkin alkupäässä syntyneille antoisia. Sinkkuneitsyen parhaimmat päivät sijoittuvat kuitenkin 9.10.-8.11., syysloma 2015 vaihtuu vaaleanpunaisen hattarapilven keskellä, erityisesti loka-marraskuun taite saa kipinät sinkoilemaan.


Vaaka 23.9.-23.10.

Vuoden tunnelmat: Vuosi käynnistyy hyvin eri tunnelmissa kuin 2014, eikö kiireen ja stressin kanssa tasapainoilu kuulu alkuvuoden kuvaan. Ainoastaan 3.-9.10. syntyneiden on pakko unohtaa vaa'an perisynti miellyttäminen. Vahvat, elämää hallitsevat yksilöt pääsevät varmasti niskan päälle, jos oman tahto lakaistaan maton alle. Myös 10.-14.10. syntyneet ovat loppukevään ja kesän aikana mukana talkoissa.
Syyskuiset vaa'at elvyttävät suhteitaan työnantajaan tai muuhun esimieheen, vuosi antaa mahdollisuuksia edetä uralla tai saada tunnustusta omista toimista. Ylennys, bonus tai ikälisä näkyy myös talouden parantumisena. Lokakuiset ovat parhaimmillaan alkuvuoden ja kesän aikana solmiessaan uusia yhteistyökuvioita. Aloitteet ja yhteiskumppanuudet on hyvä solmia kuitenkin ennen 11.8., sillä loppukesän ja syksyn tulo vähentää mahdollisuuksia.
Työ/ Vapaa-aika: Vuoden alku on merkille lennokas ja hyvänä ilmaisijana tunnettu vaaka loistaa tammikuussa puhujanpöntössä, opettajan ammatissa tai toimittajan roolissa. 21.1.-11.2. ajalle osuva kaikkien tietoliikennekaaosten äiti kurittaa myös vaa'an mahdollisuutta tehdä sujuvaa työtä. Kun tietokone reistailee tai kulkuväline pettää, aikataulut muuttuvat näiden mukana. Samanlaisia pienemmän tai isomman kaaoksen ajanjaksoja osuu 19.5.-12.6. sekä 17.9.-9.10.
Vaa'an parhaat kuntoilu-, ja liikuntajaksot löytyvät 12.5. jälkeen. Alkukesä aina juhannukseen saakka kannustaa hikiliikkujia kunnonkohotusprojektiin. Leijonan merkkiin loppukesäksi perääntymään jäävä lomaplaneetta Venus saapuu vaakojen iloksi merkkiin vasta 8.11. Jos lomat jäivät kesän ja syksyn kohdalla pitämättä, loppuvuosi antaa mahdollisuuden sapatin viettoon.
Rakkaudessa tapahtuu: Merkkiin osuva jännitteinen Pluton ja Uranuksen neliö kuvio vaatii erityisesti 4.-9.10. syntyneiltä kärsivällisyyttä ja neuvottelutaitoa maaliskuun aikana. Kuvio helpottaa pikkuhiljaa kevään edetessä, joten rakkausrintamalla puhaltaa ainakin hetkellisesti helpommat tuulet. Alkukesä aina 18.6. saakka on vaa'an rakkauselämän kannalta vireä, 10.-14.10. syntyneiden onnenkuviot näkyvät 27.6.- 4.7. Loppuvuosi on vaa'an seuraelämän kannalta erityisen vilkas, 8.11.-5.12. romantiikka kukoistaa.


Skorpioni 23.10.-22.11.

Vuoden tunnelmat: Lokakuusta 2012 merkissä liikkunut ankara ja vaativa Saturnus siirtyi 23.12.2014 seuraavan merkin jousimiehen elämään. Planeetta saapuu vielä kesäkuussa 2015 kolmen kuukauden vierailulle ja vaatii 19.-22.11. syntyneiltä näytön paikkaa. Loppuvuoden 2014 tapahtumat vaativat päätösjaksoa. Kun planeetta siirtyy 18.9.2015 kokonaan pois merkistä, pieni juhlanpaikka on paikallaan. Erään aikakauden päätös on takanapäin ja juuri tehdyn uuden rakennuksen pilarit on tehty tukevista elementeistä. Osa saattaa haikailla vanhan työn perään, osa nauttii eläkkeestä tai uudesta vaativasta virasta.
Vaikka loppupäässä merkkiä syntyneet saavat huokaista vasta syksyn tullen, muut merkin edustajat nauttivat vuoden kulusta jo heti uuden vuoden juhlista lähtien. Etenkin 28.10.-3.11. syntyneet löytävät itsensä taidekurssilta, hiljaisuusretriitistä tai etelän auringon alta, henkistä hyvinvointia edistävät metodit tulee kokeiltua monella tavalla.
Työ/ Vapaa-aika: Skorpionit ovat monen muun merkin kanssa ihmettelemässä tietotekniikan kaaosta 21.1.-11.2. Kännykkä, tietokone, printteri tai televisio leviää harmittavasti käsiin, asuntokaupat jäävät vielä tekemättä tai pankkilaina odottaa allekirjoitusta. Onneksi skorpionin virtapiikki tehostaa 12.1.- 20.2. keskeneräisten asioiden hoitoa. Loppukesästä, 11.8. jälkeen skorpioni on parhaimmillaan liikesopimusten ja yhteistyöhankkeiden parissa. Loppuvuoteen 2.-20.11. osuva työprojekti on skorpionille erityisen mieluisa.
Lomamatkojen ja vapaa-ajan kannalta rentouttavimmat kuviot löytyvät helmikuulta ja toukokuulta, liikuntainnostus on parhaimmillaan 12.1.-20.2 sekä 25.6.-9.8. Heinäkuussa skorpioni innostuu liikkumaan niin maalla kuin merelläkin.
Rakkaudessa tapahtuu: Jos Saturnus oli viimeisen kahden vuoden aikana liikaa skorpionin ihmissuhteille, nyt on hyvä hetki aloittaa alusta. Etenkin 28.10.-3.11. syntyneet ovat valmiita rakkaudelle, myös vanha parisuhde voi herätä uudestaan henkiin. Heinäkuu ja syyskuun ensimmäinen viikko koettelevat hataralla pohjalla olevan parisuhteen kestävyyttä, varatut, eronneet ja karanneet tuntuvat sotkevan kuvioita. Loppuvuosi 5.12. jälkeen on merkille romantiikan tyyssija, joulussa 2015 on erityistä taikaa.


Jousimies 23.11.-23.12.

Vuoden tunnelmat: Elät harvinaisen vuoden keskellä, sillä vaativa ja ankara Saturnus kiersi merkkiisi jo 23.12.2014. Koska seuraava vierailu tapahtuu noin 28 vuoden kuluttua, voidaan hyvällä syyllä puhua harvinaisesta kuviosta. Nuorella ihmisellä Saturnuksen kulku viittaa enemmän vastuullisempaan työnkuvan tai virkaan. Osa joutuu myymään yrityksensä, osa jäämään eläkeputkeen tai tekemään omassa yrityksessä kellon ympäri töitä. Toiselle lainan maksu tulee ajankohtaiseksi. Planeetan vaikutukset yltävät vuoden 2015 kulussa marraskuisten ja kuun vaihteessa syntyneiden elämään.
Joulukuisilla on onnekas alkuvuosi ja elämänkulussa huomattavasti enemmän joustoa ja mahdollisuuksia. 5.12. jälkeen syntyneet osallistuvat neljän vuoden välein jaettavien lahjapakettien jakoon. Mukavat lomamatkat, ylennykset ja pelivoitot osuvat kohdalle ennen 11.8. Syksyn ja loppuvuoden aikana on vaara tuhlata alkuvuoden ahkeruuden hedelmät.
Työ/ Vapaa-aika: Jousimiehellä on tulevan vuoden aikana mahdollisuus ottaa oma paikkansa työelämässä. Suurempi vastuu tuo velvollisuuksia ja paineita, mutta todennäköisesti myös paksumman tilipussin. 23.-28.11. syntyneet ovat heti alkuvuoden ja kevään aikana rutistuksen paikassa, kesän tulo antaa onneksi mahdollisuuden akkujen lataamiseen. Uusi aalto velvollisuuksineen on ajankohtainen jälleen syyskuulta, myös 29.11.-2.12. syntyneet saavat oman osansa Saturnuksen vaatimuksista marras-joulukuussa.
Joulukuisten onni työ-, ja raha-asioissa jatkuu alkuvuoden ja kevään aikana. Myös merkin viimeisellä viikolla syntyneet pääsevät nauttimaan näistä kuvioista heinä-elokuussa. Harvinaisen mukava lomavuosi houkuttelee pidempäänkin matkaan. Syksy ja loppuvuosi ovat lomailun kannalta selkeästi rauhallisempia.
Rakkaudessa tapahtuu: Marraskuisten ja kuun vaihteessa syntyneiden elämän kovat paineet ja vaatimukset aiheuttavat ajanpuutteen ihmissuhteissa. Mahdollisista loma-ajoista ja yhteisistä harrastuksista kiinnipitäminen pelastaa montaa hyvää liittoa. Jousimiehen sosiaalinen elämä on vilkkaimmillaan 20.2.-17.3. Myös elokuun pimenevät illat nostattavat romanttisen kaipuun henkiin, samalla kuitenkin parisuhteen ongelmat nousevat pintaan. Tyytymättömyyden puuskat helpottavat 6.9. jälkeen. Rakkaudenlähettiläs Venus saapuu merkkiin vasta vuodenvaihteessa 2015 - 16, uuden vuoden juhlat ovat merkille erityisen onnistuneet.


Kauris 23.12.-21.1.


Vuoden tunnelmat: Kauriilla on elämänsä tilaisuus uudistua, menestyä ja löytää omille kyvyille ja lahjoille merkityksellinen suunta. Tammikuun ensimmäisen viikon kauriit ovat olleet Pluton ja Uranuksen neliökuvion vietävinä, haasteiden voittaminen voi olla henkilökohtainen läpimurto, kuten näyttelijä, laulaja Vesa-Matti Loirin (4.1.) mennyt vuosi osoittaa. Planeettakuvio on tarkimmillaan jälleen maaliskuussa 2015.
Jos alkuvuodessa ja keväässä on jo menestyksen makua, vuoden hienoimmat mahdollisuudet tulevat eteen vasta 11.8. lähtien. Joulukuisilla elo-syyskuu tulee olemaan mukavien uutisten ajanjakso, tammikuiset ja ennen 16.1. syntyneet ovat vuorossa loka - joulukuussa.
Työ/ Vapaa-aika: Joulukuiset ja 1.-3.1. syntyneet ovat käyneet työelämässään juuri läpi melkoisen mankelin, vuoden 2015 puolella vuoden ensimmäinen puolisko näyttää muutosten osalta rauhalliselta. 4.-14.1. syntyneiden osalle on luvassa enemmän tarvetta irtiotoille. Kevät 31.3. lähtien tulee olemaan kauriille tehokas, vauhti riittää aina toukokuun toiselle viikolle saakka. Vuoden upeimmat työmahdollisuudet avautuvat kuitenkin vasta loppukesän ja syksyn saapuessa. Elo-syyskuu lupaa joulukusille läpimurtoa, loka -joulukuu on ennen 16.1. syntyneiden menestyksen ajanjakso. Merkin viimeisellä viikolla syntyneet juhlivat vasta kesällä 2016.
Lokakuulle osuva huippukuvio on taloudellisen menestyksen kannalta antoisa, sijoituksiin ja tärkeisiin hankintoihin kannattaa tällöin panostaa huolella. Vapaa-aikaan ja lomamatkoihin liittyvät suunnitelmat on syytä ajoittaa enemmän syksylle ja loppuvuoteen.
Rakkaudessa tapahtuu: Koska kauriit saavat nauttia merkissään liikkuvan Venuksen lempeästä annista joulun ja uuden vuoden kohdalla 2014, on aika hyvästellä tämä lempeä ja romanttinen planeetta 3.1. Toivottavasti sinkkukauriit käyttivät tilaisuuden hyväkseen, sillä tämä ihanuus toistuu seuraavan kerran vasta tammikuussa 2016. Mars ja Venus eivät liiku merkissä vuoden 2015 aikana, joten rakkausrintamalla on joko asemien pitämisen tunnelma tai odottelun maku. Sinkkukauriin hempeimmät hetket osuvat maaliskuun lopun ja huhtikuun alun pääsiäisen aikoihin, myös loka-marraskuun taite herättelee romanttista kaipuuta.


Vesimies 21.1.-20.2.


Vuoden tunnelmat: Vesimiehen seitsenvuotiskriisi jää lähes koko merkin osalta onnekkaasti vuoden 2014 puolelle, ainoastaan 17.-20.2. syntyneet muistuttavat itseään kesä -syyskuun aikana, mitä henkisesti jarruttavia elementtejä elämän kelkasta olisi syytä jättää pois. 21.-26.1. syntyneet saavat enemmän tukea toimilleen, ajatuksilleen ja työlleen alkuvuoden ja kevään aikana, vakaa edistyminen ja omien asemien vahvistaminen jatkuu syksyn saapuessa.
Elämän mukavat ja innostavat tapahtumat seuraavat alkuvuoden aikana helmikuun ensimmäisen viikon aikana syntyneitä ja loppukevään ja kesän kohdalla 6.-11.2. syntyneitä. Seitsenvuotiskriisin jälkeen on tärkeää rakentaa elämään uutta perustaa vahvoista aineksista.
Työ/ Vapaa-aika: Vuosi alkaa merkin osalta vauhdikkaasti, kun toimintapommi Mars antaa potkua kaikkiin toimiin 12.1. saakka. Alkuvuosi on aina 13.3. saakka erityisen idearikas ja työn kannalta menetyksellinen, ainoastaan 21.1.-11.2. on hyvä olla tarkkaavainen huolimattomuusvirheiden tai sopimusneuvotteluiden kanssa, tietotekniset ongelmat voivat hankaloittaa työn tekemistä. Samaa tarkkuutta vaaditaan 19.5.-12.6. sekä 17.9.-9.10. Helmikuun ensimmäisellä viikolla syntyneet ovat helmi-maaliskuun taitteessa erityisen onnekkaita työ-, ja raha-asioissaan. 8.-12.2. syntyneiden onnekkaat käänteet löytyvät kesä-heinäkuun taitteesta. 17.-20.2. syntyneet joutuvat kesän ja alkusyksyn aikana velvollisuusviidakon keskelle, työmäärä voi yllättää. Loma-, ja vapaa-aika tulee olemaan kortilla. Tammikuiset ovat taloudenhoidossa kurinalaisempia, helmikuiset tekevät ylilyöntejä etenkin vuoden ensimmäisen puoliskon aikana.
Rakkaudessa tapahtuu: Vuosi alkaa erityisen romanttisesti, sillä Venus kiertää merkissä 3.-27.1. Alkuvuodesta on mahdollista pitää lomaa, liikuntaleiriä tai kiinnittää suurempaa huomiota parisuhteen yhteiseen arkeen, myös sinkkuvesimies saa vilkkaan sosiaalisen jakson keskellä tilaisuuden tavata potentiaalisia vaihtoehtoja. Alkuvuoden ja kevättalven aika suosii nettikeskusteluja, pitkiä kaukopuheluita tai vilkasta ajatustenvaihtoa. Vesimies elää sydämellä pääsiäisen ja vapun välisen ajan, myös 8.11. jälkeinen neljän viikon jakso sopii erinomaisesti kuherteluun ja hauskanpitoon.


Kalat 20.2.-21.3.

Vuoden tunnelmat: Jos helmikuisten elämässä oli paljon unelmia ja odotuksia viimeisen parin vuoden aikana, on aika palata maan pinnalle. Vuoden 2013-14 aikana rakennetut menestystarinat joutuvat läpikäymään tärkeän tarkistusprosessin. Seitsenvuotiskriisi starttasi 20.-25.2. syntyneiden osalta jo joulun alla 2014, ja vaativa kuvio tulee olemaan alkuvuoden ja kevään ponnistelun syy. Osa kokee tämän ryppynä rakkaudessa, toinen työn tai talouden haasteina. 26.2.-3.3. syntyneet tarkistavat omia elämän valintojaan enemmän loppuvuoden kohdalla. Maaliskuisten ja etenkin merkin loppupäässä syntyneiden osalta vuodet 2016-17 herättelevät seitsenvuotispohdinnan vahvemmin henkiin. 18.-21.3. pääsevät sen sijaan nauttimaan kesä -syyskuun kohdalla niistä työn hienouksista ja mahdollisuuksista, jotka olivat näkyvillä jo loppuvuoden 2014 kohdalla.
Työ/ Vapaa-aika: Kalojen mukavimmat vapaa-ajan ja lomailun kuviot osuvat heti alkuvuodelle, 27.1.-20.2., kun lomaplaneetta Venus kiertää merkissä. Helmikuisten energiakäyrä osoittaa huippulukemia jo 12.1. lähtien, joten tammikuussa on mahdollista saada hiihtokilometrejä kasaan. Talvilomaa viettävien on mahdollista katkaista työputki mukavan lomamatkan muodossa. Maaliskuulle 13.-31.3. osuva työprojekti saa kalan parhaat puolet esille, vaikka kuun toinen viikko voi koetella kärsivällisyyttä ja jaksamista koko vuoden edestä.
26.2.-3.3. syntyneet kokevat olevansa irti maan pinnalta ja siksi matkustelu, virkavapaa ja sitä myöden lomailu ja vapaa-aika kannattaa viettää viisaasti akkuja ladaten. Loppukesä ja syksy 11.8. lähtien tuo kaloille mahdollisuuksia, joihin kannattaa kuitenkin suhtautua varauksella. Olenko pätevä vaadittuun virkaan tai onko minulla resursseja hoitaa uuteen työnkuvaan liittyvä vaatimuksia? Omien taitojen tai mahdollisuuksien yliarviointi voi aiheuttaa turhaa stressiä.
Rakkaudessa tapahtuu: Helmikuun kolme ensimmäistä viikkoa ovat lähes koko merkille rakkauselämän elämän kannalta antoisia. Etenkin merkin viimeisellä viikolla syntyneet ovat helmikuun kolmannella viikolla seitsemännessä taivaassa, Mars ja Venus kulkevat merkissä käsikädessä. Maaliskuun loppupuoli on loistavaa aikaa nauttia pienestä yhteisestä matkasta kumppanin kanssa, myös vapun jälkeinen toukokuu virittelee romanttisia tunnelmia. Loppuvuoden ja etenkin marras-joulukuun kohdalla on syytä varoa sotkuisia suhteita, sinkkukala törmää mahdottomiin tapauksiin.


Copyright © 2006 - Satu Ruotsalainen