SatuRuotsalainen.net


Etusivu
Kirjat
Kurssit, luennot
Tulkinnat
Ilmaiset kartat
Tarinoita matkan varrelta
Ajankohtaista
Ohjeita kartan tulkintaan

Tulkintapäivät Oulussa 13.-17.6.2016

Teen tulkintoja Hyvinvointikeskus Neossa, Koulukatu 41 klo 17.15.-21.00
Tilaa aika astro@saturuotsalainen.net tai 0500-767333


11:17 23.05.2016


Linjalla jälleen ti 31.5. klo 15.00-17.00

Soita 0700-076733
(2,31/min.) ja kysy elämäntilanteestasi.


14:54 26.03.2015


Vuoden 2016 tulkinnat Helsingissä ja Oulussa, laaja tulkinta 100€., tulevaisuustulkinta 80€

Seuraavat tulkintapäivät Helsingin Töölönkadulla: la 16.7., la 23.7., la 6.8. Tilaa aika 0500-767333 tai astro@saturuotsalainen.net

Oulu, Hyvinvointikeskus Neo, tulkintapäivät 13.-17.6.2016


19:46 28.08.2014


Lue viikkohoroskooppi Herttojen sivuilta

Viikkohoroskoopin löydät linkistä:
Hertat.com sivuilla.


17:40 23.12.2013


Tilaa vuoden 2016 luennot ajoissa

Yrityksen tai yhteisön tapahtumiin, illanistujaisiin tai vetäytymisiin sopiva luento. Voit varata henkilökohtaisia pikaluentoja, kuinka opit- tuntemaan työkaverisi luennon tai syntymäpäiväsankarin/polttareiden hauskan piritysruiskeen. Lue lisää
kurssit, luennot osiosta.


15:17 23.10.2006
Ajankohtaista

Klikkaamalla otsikkoa saat luettua ajankohtaisuuden kokonaan

Vuosihoroskooppi 2016
Kesähoroskooppi 2015


Kesähoroskooppi 2015Oinas 21.3.-21.4.

Rakkaus/Ihmissuhteet: Huhtikuisilla oinailla riittää työtä ja tohinaa vielä ennen juhannusta, joten romanttisemmat tuulet odotuttavat vielä itseään. Maalisoinas pääsee sen sijaan nauttimaan lämpimien ihmissuhteiden annista jo 5.6. jälkeen, kesäkuun ensimmäiset viikot ovat osalle koko kesän nautinnollisimpia.
Maalisoinas tarvitsee kesälomalla paljon tekemistä, muutoin pinna kiristyy tarpeettomasti. Kesä-heinäkuun taitteessa ärtymyksen tuulet tulevat ja menevät, mutta onneksi tilanne rauhoittuu jo heinäkuun toiselta viikolta lähtien. Huhtikuun alkupuolella syntyneet kärsivät 10.7. jälkeen hormonimylläkästä, merkin loppupään osalta tämä tuntuu vasta elokuun alussa. Merkin viimeisellä viikolla syntyneet juhlistavat kesää ja rakkautta elokuun ensimmäisen viikon kohdalla, hääpäivää viettävät oinaat saavat nauttia järisyttävän onnellisista planeettakuvioista.
Elokuu 9.8. jälkeen on oinaalle sekä vauhdikas että sosiaalisesti vilkas. Monet häät, tapahtumat tai festivaalit ajoittuvat mukavasti loppukesään, sinkkuoinaan ei tarvitse kärsiä seuran puutteesta. Tänä kesänä oinas nauttii erityisesti neitsyen ja jousimiehen seurasta, loppukesästä sukset voivat mennä ristiin leijonan kanssa.
Loma/Vapaa-aika: Alkukesä on otollista aikaa oinaan lomaa ajatellen, virtapiikki suosii sekä ahkeraa harrastamista, kuntoilua, puutarhatöitä tai eräretkeilyä. 5.6. lähtien oinas viihtyy myös ystävien, kesätorien ja yleisötapahtumien vilinässä. 8.-11.4. syntyneet viettävät kesäkuun lopulla hyvin ansaittua lomaa, joka tänä vuonna osoittautuu mukavien yllätysten ajankohdaksi. 10.4. jälkeen syntyneet saavat nauttia upeista lomatunnelmista aina 11.8. saakka. Kuntoilijan parhaat tuulet puhaltavat vasta loppukesällä, 9.8. jälkeen. Kilpaurheiljan kisakunto kestää huikeana syyskuun lopulle saakka.
Matkustaminen: Parhaimmat matkapäivät osuvat oinaan kannalta 10.-12.6., 7.-9-7. ja 4.-5.8.

Härkä 21.4.-22.5.

Rakkaus/Ihmissuhteet: Härkä ei tänä kesänä pääse nauttimaan taivaankannen upeimmista kuvioista, mutta mitään katastrofiakaan ei rakkauselämän kannalta ole onneksi luvassa. Merkin viimeisellä viikolla syntyneet ovat heti kesäkuun alussa vireimmillään, sosiaalinen elämä kukoistaa ja mukavat illanistujaiset tai grillijuhlat nostattavat tunnelmaa. 5.6. jälkeen sosiaalinen elämä hiljenee, härkä hakeutuu juhannuksen tienoillakin luonnonhelmaan tai nautiskelee rauhallisesta yhteiselosta läheisten seurassa. Romantiikan kannalta kesän mukavimmat hetket ajoittuvat heinäkuun jälkimmäiselle puoliskolle. Tänä kesänä härkä hakeutuu mielellään neitsyen ja jousimiehen seuraan, loppukesästä skorpionin ja härän vahva viha-rakkaussuhde herää henkiin.
Elokuun puolella perääntyvän Venuksen oppikouluun joutuvat ne härät, joiden parisuhteessa on pitkään ollut ongelmia. Pienestä tyytymättömyyden poikasesta voi paisua melkoinen tulivuori. 29.4.-5.5. syntyneet osaavat suhtautua härkämäisellä kärsivällisyydellä rakkauselämän haasteisiin, muilla härillä kipakka suorasukaisuus aiheuttaa ylimääräisiä jännitteitä.
Loma/Vapaa-aika: Kesän alku on lomailijan kannalta hieman tahmea tai tapahtumaköyhä. Kesäkuun viimeiseltä viikolta lähtien härkä on erityisen energinen ja toimelias, puutarhan rikkaruohot saavat kyytiä ja koti on ojennuksessa, purjehtija tai golffari nauttii tekemisen riemusta aina elokuun toiselle viikolle saakka. Heinäkuun kaksi viimeistä viikkoa antavat myös mahdollisuuden lepoon ja rentoutumiseen, vaikka monella härällä on tänä kesänä vaikeuksia jäädä aloilleen, mukavaa tekemistä ja aktiviteettia riittää läpi kesän. 11.8. jälkeen 21.-26.4. syntyneet siirtyvät koko kesän upeimpiin kuvioihin, lomatunnelmat ovat kesän lopulla ehdottomasti parhaimmillaan.
Matkustaminen: Kesän mukavimmat matkapäivät ovat 12.-14.6., 9.-11.7. ja 6.-8.8.

Kaksonen 22.5.-22.6.

Rakkaus/Ihmissuhteet: Kaksoselle on luvassa kaikkien aikojen vauhtikesä ja erityisesti alkukesä on sitä kaikkine käänteineen. Erotiikkapommi Mars liikkuu merkissä vielä 25.6. saakka ja tämä tuntuu erityisesti 5.6. jälkeen syntyneiden kesäkuun kulussa ylimääräisenä aktiivisuutena ja suorasukaisuutena. Sinkkukaksonen yllättää välillä itsensäkin suorilla ehdotuksilla ja flirttailulla. Kaksonen on alkukesästä vielä tavallistakin puheliaampi ja tätä puheen pulputusta lisää merkissä liikkuva Merkurius aina 9.7. saakka. Sinkkukaksosen on syytä antaa puheenvuoro myös kumppaniehdokkaalle. Jos parisuhteen ajatuksenjuoksu ei käy yksiin kesäkuun alussa, 12.6. jälkeen tilanne helpottaa. Kaksonen tekee heinäkuun toiselle viikolle saakka paljon ajankohtaisia hankintoja, joista on hyvä keskustella myös kumppanin kanssa, kaapin paikasta tai sohvan väristä ei kannata turhaan kinastella.
Kesän kulussa ja etenkin ihmissuhteissa on kaiken kaikkiaan mukavaa sujuvuuden tunnetta, ainoastaan 18.7. jälkeen kaksonen tuntuu tarvitsevan parin viikon ajan omaa tilaa ja rauhaa, mutta tämä tunne helpottaa elokuun puolella. 9.8. jälkeen työkiireet rokottavat romantiikkaa. Kaksonen tulee kesän aikana hyvin toimeen leijonan ja vaa'an kanssa, kipinät eivät sinkoile kalan seurassa.
Loma/Vapaa-aika: Kaksonen keskittyy alkukesästä energian purkamiseen, sohvan pohjalle jääminen ei ole hyvä vaihtoehto. Mikä tahansa mökkiprojekti, kurssi, kuntoilukuuri tai kokkikoulu kesäkuulle osuukaan, kaksonen on tehokas ja aktiivinen toimissaan. 25.6. jälkeen vauhti hidastuu ja aurinkoinen kesä houkuttelee tämän jälkeen enemmän laiskottelemaan ja rentoutumaan. Kaksonen löytää itsensä hyvän kirjan tai tv-sarjan parista, kirjailijan sormet liitävät näppäimistöllä 9.7. saakka. Elokuussa kaksonen viihtyy kesätoreilla ja erilaisissa tapahtumissa, loppukesälle riittää häitä ja syntymäpäiväjuhlia. Kuntoiluinnostus nostaa päätään heinäkuun laiskottelun jälkeen jälleen 9.8.
Matkustaminen: Kaksosen kesän mukavimmat matkapäivät osuvat 14.-16.6., 12.-14.7. ja 8.-10.8.

Rapu 22.6.-22.7.


Rakkaus/Ihmissuhteet: Ravut ovat saaneet paistella kevään upeimmissa planeettakuvioissa ja tämä meno jatkuu merkin viimeisellä viikolla syntyneiden osalta vielä 5.6. saakka. Romantiikan lämpöaalto poistuu merkistä ja ravut palaavat hetkeksi sorvin ääreen. Hieman tasapaksu kesäkuu ei sen suuremmin suosi romanttisia virityksiä, juhannustakin vietellään tutun turvallisessa ympäristössä ja seurassa. Kesä kääntyy vireämpään suuntaan 25.6. jälkeen kun Venuksen aisapari Mars saapuu merkkiin. Kesäkuisten osalta se tarkoittaa erityisen kiivastahtista kuun vaihdetta, osa sinkuista kokee selkeän hormonimyrskyn, kun kiintoisa kumppaniehdokas saapuu reviirille. Kesän ihanimmat parisuhde-ehdokkaat tulevat neitsyen ja vaa'an merkistä, skorpionin piikittely saa huonolle tuulelle.
Heinäkuisten osalta 9.7. alkava neljän viikon jakso tulee suosimaan enemmän toimintaa, liika laiskottelu aiheuttaa turhautumisen tunteita. Parisuhteessa elävien on syytä kohdentaa energiapiikki yhteisiin harrastuksiin tai eroottisen elämän herättelyyn. Loppukesä on ravun rakkauselämän kannalta myös hieman laimea, syksyn pimeät illat tulevat herättelemään uinuvan romantikon taas eloon.
Loma/Vapaa-aika: Rapu kaipaa tänä kesänä paljon luovaa toimintaa ja siksi juhannuksen jälkeen alkavalle kuuden viikon jaksolle on syytä miettiä etukäteen se oma mielekäs henkireikä. Jos puutarhan tonkiminen, mökkiremontti tai maratonharjoittelu ei riitä, ravun täytyy hakea eksoottisia kokemuksia kotipiirin ulkopuolelta. Osa tilaakin shoppailumatkan keski-Eurooppaan, toinen hakee kiksejä vuorikiipeilystä tai sukellusharrastuksesta. 22.-27.6. syntyneet ovat vielä loppukesän kohdallakin lomavireessä. Lomapäiviä kannattaa jättää vielä 11.8. jälkeen, sillä akkujen lataaminen onnistuu tässä kohtaa kesää vielä loistavasti.
Matkustaminen: Niille, joille lomaviikot osuvat 9.-23.7. väliselle ajalle, myös mukavat matkapäivät osuvat kohdalle. Myös 17.-19.6. ja 10.-12.8. matkatunnelmat ovat korkealla.


Leijona 22.7.-23.8.


Rakkaus/Ihmissuhteet: Moni merkki kadehtii leijonan kesän kulkua, sillä taivaankansi antaa niin upeat puitteet etenkin uuden parisuhteen luomiseen. Kun Jupiter kiertää merkissä vain kerran 12 vuodessa, on sen oikean löytäminen enemmän kuin todennäköistä. Osa sinkkuleijonista innostuu virittelemään vähän suurempaakin tuttavaverkostoa! Kun vielä rakkauden jumalatar Venus saapuu heti alkukesästä 5.6. merkkiin, liikkuvat heinäkuiset kesäterassilla vaaleanpunaiset lasit silmillään. Kesäkuun puolenvälin jälkeen on elokuisten vuoro ja juhannuksen kohdalla heinäkuun ensimmäisen viikon leijonien kesänviettotunnelmat ovat ylimmillään. Kesä-heinäkuun taitteessa 8.-12.8. syntyneet saavat kontolleen sellaiset keijupölyt, että liitelevät yläilmoissa vielä ensi kesänäkin. Osa tulee kosituksi, osalla perheenlisäys tai yhteen muutto tulee ajankohtaiseksi, vanhoilla pareilla harvinaisen mukava loma hellii parisuhdetta. Merkin loppupäässä syntyneiden romantiikka kukoistaa heinäkuun puolella, aina 18.7. saakka.
Venus siirtyy neitsyen puolelle 18.7., mutta palaa perääntyvänä leijonan merkkiin jälleen elokuun alussa. 31.7.-6.9. välinen jakso voi olla monelle kesäromanssille kohtalokasta aikaa, loppukesä katsastaa vasta alkaneen parisuhteen motiivin. Osa selviää tästä kuviosta vain pienellä hämmennyksen tilalla, vanhaa hyvää kumppanuutta ei kannata kuopata pienten erimielisyyksien takia. Jos joku jellona on vielä loppukesällä vailla seuraa, elo-syyskuun taitteessa toisensa kohtaavat Mars ja Venus mahdollistavat melkoisen kosioleikin. Kesän mukavimmat kumppaniehdokkaat löytyvät vaa'an ja oinaan merkistä, kauris jättää kylmäksi. 20.-23.8. syntyneiden seitsenvuotiskriisi puskee esille viimeistä kertaa, syyskuun puoleenväliin mennessä on selvillä, missä on parisuhteen paikka.
Loma/Vapaa-aika: Leijonalla on mahdollisuus tehdä tästä kesästä unohtumaton lomakesä. Alkukesä on heinäkuisten parasta rentoutumisen aikaa, elokuun alun jellonien kesätanssit ovat vilkkaimmillaan juhannuksen molemmin puolin. 5.8. jälkeen syntyneiden heinä-elokuuhun mahtuu rientoja ja tapahtumia, joita moni muistelee vielä kiikkutuolissakin. Kesän ehdottomasti iloisimmat ja onnekkaimmat kuviot osuvat 8.-12.8. syntyneille. Moni leijona saa tuhlattua kesän rientoihin melkoisen summan, 11.8. jälkeen loppukesään tulee enemmän malttia ja harkintaa.
Matkustaminen: Kesän mukavimmat matkapäivät osuvat 19.-21.6., 16.-18.7. ja 13.-15.8.


Neitsyt 23.8.-23.9.

Rakkaus/Ihmissuhteet: Neitsyelle alkukesä ei ole mikään rakkauden paratiisi, arkiset kotikiireet, työpaineet ja muut velvollisuudet pitävät ajatukset pois romantiikasta. Syyskuiset ovat kaikesta tästä äreissään ja parisuhteen kestävyyttä koetellaan välillä kunnolla. Kuun vaihteessa syntyneiden kesän kulkua leimaa epävarmuuden tunne, kuka salailee ja mitä. Vielä juhannuksenkaan kohdalla neitsyelle ei ole luvassa helpotuksen tuulia.
Leijonan merkki omii rakkauden lähettilään Venuksen lähes koko kesäksi, mutta onneksi neitsyt saa maistaa pienen siivun tästä ihanuudesta 18.-31.7. Heinäkuun jälkimmäisellä puoliskolla neitsyt rientää tapahtumasta toiseen, tapaa vanhoja ystäviä ja sukulaisia ja herättelee myös romanttista puoltaan hereille. Tämän kesän mukavimmat kumppanit löytyvät kaksosen ja jousimiehen merkistä, vesimies on selkeästi eri aaltopituudella.
Kesän ehdottomasti upein aika alkaa merkin alkupään osalta 11.8. jälkeen. Jupiter saapuu 12 vuoden tauon jälkeen merkkiin ja ehtii helliä 23.-28.8. syntyneitä loppukesän aikana. Loppukesän ja alkusyksyn mahdollisuudet avautuvat monelle neitsyelle etenkin työn, opiskelun tai talouden puitteissa, mutta moni neitsyt aloittaa myös upean taipaleensa parisuhteessa. Sinkkuneitsyen kannattaakin pitää silmät auki loppukesän kohdalla. Jos kesän kohdalla Venus ei ehtinyt helliä tarpeeksi merkkiä, syksylle on luvassa melkoinen jättikuvio, josta tarkemmin sitten syksyn skoopeissa.
Loma/Vapaa-aika: Alkukesästä ei välttämättä edes kannatta yrittää viettää lomaa ja jos lomajakso osuukin ennen juhannusta, vapaapäiville kannattaa suunnitella pitkään uinumassa olleiden hankkeiden kuten ullakon tai varaston järjestelyä, remonttia tai kuntokuuria. Heinäkuun kaksi viimeistä viikkoa ovat neitsyen loman kannalta otollisimmat, mutta viisas neitsyt jättää alkusyksyyn lomapäiviä, siellä niiden anti on parhaimmillaan.
Matkustaminen: Neitsyen kesän mukavimmat matkustuspäivät osuvat 21.-23.6., 19.-21.7. ja 15.-17.8.


Vaaka 23.9.-23.10.

Rakkaus/Ihmissuhteet: Loppukevät on ollut vaa'alle mukavan työntäyteinen, mutta 5.6. jälkeen on aika siirtyä hoitamaan myös ihmissuhteita. Kun vaaka tempautuu kesän alussa vilkkaaseen sosiaaliseen elämään, menoja tulee tämän jälkeen riittämään. Ystävän häät, kummilapsen rippijuhlat tai isoäidin syntymäpäivä osuu mukavasti alkukesään ja samalla on mahdollista nähdä sukulaisia ja ystäviä. Lokakuisella vaa'alla riittää myös virtaa omien kutsujen ja juhlien emännöimiseen, juhannusjuhlat sujuvat mukavasti tässä hengessä. 25.6. alkaen pieniä mustia pilviä ilmaantuu syyskuisten elämään, ihmissuhteita hallitsee ärtymyksen aalto joka hellittää onneksi heinäkuun toisella viikolla. Lokakuiset hyppäävät samaan tunnetilaan 9.7. jälkeen ja kädenvääntöä on luvassa pieninä annoksina aina 9.8. saakka.
Kesässä on myös romanttisia vivahteita, jos vaaka sitä kaipaa. Venus hellii alkukesästä syyskuisia ja juhannuksen alusviikolta lähtien lokakuisten rakkauselämää. Jos heinäkuun jälkimmäisellä puoliskolla on tarvetta hiljentyä luonnon helmassa tai etsiä omaa rauhaa, vauhdikas seuraelämä jatkuu jälleen elokuun puolella. Vaikka loppukesä onkin suurimmalle osalle merkin edustajista harmonista aikaa, joutuvat 4.-12.10.syntyneet miettimään levottomuuden tunteitaan. Vaakamainen diplomatia ei toimi tavalliseen tapaan, irtioton tunteet tuovat osalle yllättäviä käänteitä. Vaaka hakeutuu tänä kesänä oinaan ja leijonan seuraan, härän ja skorpionin kanssa tulee helpoimmin sanaharkkaa.
Loma/Vapaa-aika: Alkukesä aina 25.6. saakka on erityisesti lokakuiselle vaa'alle aktiivista aikaa. Vaaka ei välttämättä innostu kuntoilusta tai fyysisestä ponnistelusta, mutta hyötyliikunta puutarhassa tai remontin parissa tuntuu antoisalta. Esteettinen vaaka on tänä kesänä elementissään ja siksi kesän matkakohteissa on syytä olla eksotiikkaa. Shoppailumatka Prahaan, rantaloma Bahamasaarille tai romanttinen risteily saavat vaa'an parhaat puolet esille. Elokuun puolella vaa'an liikuntainnostus kohoaa ja tenniskurssi tai maratonkokeilu tulee ajankohtaiseksi.
Matkustaminen: Vaa'an kesän parhaat matkustuspäivät ovat 24.-26.6., 21.-23.7. ja 18.-20.8.


Skorpioni 23.10.-22.11.

Rakkaus/Ihmissuhteet: Skorpioni on saanut nauttia loppukeväästä hyvien ihmissuhteiden annista ja tämä ihanuus koskee vielä kesäkuun alussa aivan merkin loppupäässä syntyneitä. Merkin viimeisellä viikolla syntyneet lähtevät kesään toiveikkain mielin. 5.6. jälkeen skorpionin sosiaalinen elämä kuitenkin hiljenee, eikä juhannuskaan tuo tähän olotilaan muutosta. Moni kokee tarvetta hiljentyä tiukan työrupeaman jälkeen, osalle ystävät ja tuttavat vain kaikkoavat omille suunnilleen. Juhannuksen jälkeen skorpioni aloittaa kesän vauhdikkaimman jakson ja parisuhde voi hyvin yhteisen harrastuksen myötä. Tässä vauhdissa ei välttämättä huomaa kumppanuuden hankalia puolia, skorppari on valmis hautaamaan kuuluisan piikkinsä hetkeksi.
Heinäkuun jälkimmäinen puolisko muodostuu monelle skorpionille kesän kohokohdaksi, vahva eroottinen lataus on skorpionille huumetta. Sinkkuskorpioni on kesän kulussa kriittinen, etenkin elokuun puolella ja syyskuun alussa tämä piirre korostuu. Mustasukkaisuuteen ja omistamiseen taipuvainen merkin edustaja joutuu loppukesän aikana melkoiseen luonnekouluun, luvassa on peiliin katsomista. Vaikka monin osin tilanne helpottakin 6.9. jälkeen, syksyn kulussa tulee olemaan ärsytyksen aiheita. Skorpioni kokee vetovoimaa leijonan ja jousimiehen kanssa, ärhäkimmät tunteet nousevat härän seurassa.
Loma/Vapaa-aika: Skorpioni on kesän kulussa ahkera ja työteliäs, joka tarkoittaa osalla lastenhoitorupeamaa, toisella muuttoa tai talonrakennusprojektia. Etenkin juhannuksen jälkeen on hyvä löytää hyödyllinen kanava korkealle energiatasolle, kesämökin laiturin korjaaminen tai ahkera kalastelu tuo osalle tyydytyksen tunteita, osa kaipaa extreme-urheilua ja vauhdikkaita moottoriajoneuvoja. 9.8. vauhdin hiljentäminen tulee ajankohtaiseksi, impulsiivisuus hallitsee loppukesän vapaa-ajan harrastuksia.
Matkustaminen: Kesän upeimmat matkustuspäivät osuvat 27.-29.6., 24.-26.7. ja 20.-22.8.


Jousimies 23.11.-23.12.

Rakkaus/Ihmissuhteet: Tulimerkit ovat etusijalla kesän romantiikkarumbassa, eikä jousimies tee tässä asiassa poikkeusta. Venuksen saapuminen sukulaismerkkiin leijonaan tietää 5.6. jälkeen jousimiehen seuraelämän käynnistymistä. Alkukesässä on samaan aikaan vahvoja jännitteitä ja tämä lataus jatkuu joulukuisten osalta aina kesäkuun lopulle saakka. Jos työpaikalla ja ystäväpiirissä on leppoisa tunnelma, parisuhteessa saattaa räiskähdellä sitäkin enemmän. Jousimies kaipaa alkukesästä runsaasti omaa tilaa ja aikaa, kaikki häiritsevät kotiintuloajat tai muut rajoitukset saavat kapinamielelle. Seitsenvuotiskriisistä talven ja kevään aikana kärsineet marraskuiset saavat heittäytyä kesän vietäväksi rennoin mielin, vakavammat pohdinnat siirtyvät enemmän syksyn kohdalle.
Kesä-heinäkuun taite lupaa 10.-14.12. syntyneille kesän ehdottomasti upeinta jaksoa. Kun purjeet on nostettu salkoon ja nokka on kohti ulappaa, jousimies osaa heittäytyä nautinnon puolelle. Kuun vaihteessa syntyneiden sinkkujouskareiden on hyvä huomioida tässä nautinnon huumassa, että kaikki ei ole sitä, mitä toinen uskottelee. Suurten lupausten ja pilvilinnojen keskellä jalkojen pitäminen maan kamaralla on tärkeää. Elokuussa ja syyskuun ensimmäisellä viikolla tämä pilvilinna helposti harhauttaa pois raiteilta. 5.-8.12. syntyneet pääsevät vielä elo-syyskuun taitteessa nauttimaan yltiöromanttisista kuvioista, vahvat vietit hallitsevat alkusyksyn aikaa. Jousimies viihtyy kesän aikana oinaan ja leijonan seurassa, harmaita hiuksia syntyy vesimiehen kanssa.
Loma/Vapaa-aika: Alkukesän aikana jousimies elää ristiriitatilanteessa, loma ja rentoutuminen houkuttelevat tahollaan, mutta toisessa vaakakupissa painavat talous ja työn vaatimukset. Näiden välimaastossa eläminen tuntuu turhauttavalta, jännitteet purkautuvat pikkuhiljaa kesäkuun lopulla. Jousimiehen loma-aika on parhaimmillaan kesä-heinäkuun taitteesta eteenpäin, etenkin heinäkuun ensimmäisellä puoliskolla jouskari koluaa kaikki kirpputorit, alennusmyynnit ja taidenäyttelyt läpi. 18.-31.7. on hyvä välttää liian vauhdikkaita menopelejä, ajanjakso houkuttelee ottamaan turhia riskejä. Loppukesä 9.8. jälkeen on kuntoilijan parasta aikaa, energiakäyrä on korkealla 25.9. saakka.
Matkustaminen: Jouskarin parhaat matkapäivät osuvat 2.-3.6., 29.6.-1.7. , 26.-28.7. ja 23.-25.8.

Kauris 23.12.-21.1.

Rakkaus/Ihmissuhteet: Kauris jättää tänä kesänä tunteet taustalle ja miettii enemmänkin, mikä on oman elämäntilanteen kannalta järkevintä. Opiskelu, taloudenhoito tai lapset menevät hempeilyn ja romantiikan edelle. Kauris nauttii elämän tasapainosta, asioiden sujuvuudesta ja hyvästä kumppanuudesta, jos sellainen on tarjolla. Kesäkuu on kaikella tavalla äärimmäisen hektinen ja vaativa, työ ja arjesta huolehtiminen pakottavat ponnistelemaan ja aikatauluttamaan elämän kulkua. Tämän keskellä sinkkukauriilla ei ole aikaa eikä välttämättä suurta tahtoakaan lähteä katsastamaan kumppaniehdokkaita. Kauris on onnellinen, kun saa kerättyä katraansa juhannuskokon ympärille, turvallinen ystäväpiiri tai perhe on lähempänä sydäntä. Kauris tulee parhaiten toimeen neitsyen ja oinaan kanssa, skorpionin salamyhkäisyys ei herätä luottamusta
25.6. jälkeen joulukuinen kauris joutuu keskelle hermoja raastavaa episodia, hankalat miehet tuppautuvat joukolla seuraan aiheuttaen harmittavia ristiriitatilanteita. Heinäkuun edetessä dynamiittipötkö kannattaa heittää pois selkärepusta, ettei kesän kulkua leimaa jatkuva hampaiden kiritys. Tammikuiset ovat saman episodin keskellä 9.7. jälkeisenä aikana, tilanne helpottaa merkin viimeisellä viikolla syntyneiden osalta vasta 9.8. Heinäkuun jälkimmäisellä puoliskolla on mahdollisuus nauttia lämpimistä ihmissuhteista, eroottinen vire on huikeissa lukemissa. 5.-12.1. syntyneiden on hyvä kuunnella sisäistä ääntään, elämää suuremmat voimat myllertävät mieltä ja aiheuttavat ihmissuhteissa levottomuutta. Jos kesän kulkuun ei ilmaannu sen suurempia tunnekuohuja, syksyn kohdalla niitä on luvassa kesänkin edestä. Niistä lisää syksyn skoopeissa.
Loma/Vapaa-aika: Alkukesä ei ole kauriin loman kannalta otollisinta aikaa, rentoutumisen ja levon mahdollisuus jää vähiin. Tilannetta ei paranna vastamerkkiin rapuun siirtyvä Mars, joka tykittää merkkiä 25.6. jälkeen huikealla voimalla. Kauris tarvitsee ehdottomasti itselleen mielekästä tekemistä, johon saa purkaa koko henkisen ja fyysisen kapasiteettinsa. Osa juoksee hiki hatussa vaippaikäisen taaperon perässä, osalla talonrakennusprojekti teettää pitkää päivää. Vaikka heinäkuun jälkimmäinen puolisko antaakin mahdollisuuksia laiskotella hetkittäin, tuli takapuolen alla vaatii jatkuvaa liikkeelläoloa. 23.-28.12. syntyneet ovat 11.8. jälkeen loppukesän upeimman planeettakuvion vietävänä. Loppukesään osuu ihana matka, mukava tapahtuma tai hyvä uutinen, joista muut kauriit saavat nauttia vasta syksyn ja loppuvuoden puolella.
Matkustaminen: Kesän upeimmat matkapäivät osuvat 4.-6.6., 1.-3.7. ja 28.-30.7. ja 25.-27.8.


Vesimies 21.1.-20.2.

Rakkaus/Ihmissuhteet: Vesimiehen ihmissuhteissa oli pehmeämpi jakso pääsisäisen ja vapun välillä, mutta alkukesä keskittyy enemmän toiminnan puolelle. Tehokkuus ja aikaansaaminen herättävät kunnioitusta, tyytyväisyyden tunne heijastuu myös ihmissuhteisiin. Vesimies tarttuu innokkaasti moneen projektiin, oli sitten kyse pääsykokeisiin lukemisesta tai yhteisestä mökkiremontista. Vesimies liikkuu, matkustaa ja kuntoilee ahkerasti, parisuhde voi kaiken yhteisen tekemisen keskellä hyvin. Sinkkuvesimies nauttii intohimon tuulista aina kesäkuun lopulle saakka, sana on hallussa ja aktiivinen viestittely ja verkostoituminen kestää kiihkeimmillään heinäkuun toiselle viikolle. Jännittävästä nettituttavuudesta kannattaa ottaa selkoa ennen loppukesää, sillä 25.7. jälkeen rakkauselämässä on luvassa perääntymisen jakso. Epäselvät tuttavuudet joutavat pois elämästä, vahva parisuhde tyylittelee läpi loppukesän tyrskyjenkin.
Loppukesässä on aivan erilaista särmää ja tahtotekijä välillä aggression puolella, 9.8. jälkeen vesimies on erityisen suorasukainen ja ilmoittaa mielipiteensä tomerasti, kaikki eivät ole sinut tämän piirteen kanssa. 18.-20.2. syntyneet ovat kesän kulussa myös seitsenvuotiskriisin pyöriteltävänä, tämä projekti päättyy merkin osalta 18.9., eikä onneksi palaa muutamaan vuoteen. Huono parisuhde tulee tässä vastatuulessa testattua joka kantilta. Vesimies viihtyy tänä kesänä vaa'an ja leijonan seurassa, toisen kauriin kuiva huumori saa etsimään hauskempaa seuraa.
Loma/Vapaa-aika: Toukokuun toiselta viikolta lähtenyt voima-aalto siivittää alkukesän lomanviettoa upealla tavalla. Kesäkuun puolella lomailevia hemmotellaan hyvällä säällä, seuralla ja mukavalla tekemisellä, juhannusjuhlista on tulossa erityisen vauhdikkaat. Seurahenkinen vesimies innostuu kesän yleisötapahtumista, messuista, urheilukilpailuista tai grillijuhlista, joita tuntuu ilmaantuvan kuin sieniä sateella. 25.6. jälkeen energiakäyrä lähtee helteiden myötä laskuun ja laiskottelu vie voiton, moni merkin edustaja löytää itsensä mökkilaiturilta hyvän kirjan kera.
8.-12.2. syntyneet tekevät tästä kesästä hieman erilaisen kuin aiemmin. Eksotiikan kaipuu ajaa löytämään uusia matkakohteita, osa sylkee mäkäräisiä Lapin tuntureilla, toinen polkee tandempyörää Ahvenanmaalla. Keskikesän rauhasta vesimies siirtyy nopeatempoiseen elokuuhun, 9.8. jälkeen etenkin tammikuiset ja helmikuun alun vesimiehet ovat loppukesän kohdalla tulikasteessa. Kiireen ja stressin hallinta tulee tarpeeseen.
Matkustaminen: Kesän mukavimmat matkustuspäivät osuvat 6.-8.6., 3.-5.7., 31.7.-1.8. ja 27.-29.8.


Kalat 20.2.-21.3.

Rakkaus/Ihmissuhteet: Kalat ovat loppukevään aikana tasapainotelleet kiireen ja velvollisuuksien sekä lämpimien ihmissuhteiden ja vapaa-ajan välillä. Pakolliset toimet ovat vieneet ajatukset pois romantiikasta, mutta vahva viettien herääminen on pitänyt myös tunnekäyrän korkealla. Merkin viimeisellä viikolla syntyneet saavat nauttia tästä pehmeämmästä puolesta vielä kesäkuun alkupäivinä, mutta 5.6. jälkeen romantiikan tuulet jäävät auttamatta selän taakse. Kala kantaa kesäkuussa harteillaan melkoista työtaakkaa, eikä rentoutuminen ja hauskanpito ole mahdollista. Osa purkaa työsumaa vielä juhannuksenkin kohdalla.
Kalan kesä starttaa upeana 25.6. jälkeen. Ne, jotka aloittavat kesälomansa, pääsevät heti nauttimaan energiakäyrän huimasta noususta, halon hakkuusta ja saunan lämmittelystä. Vaikka kesä 2015 ei näyttäydykään erityisen romanttisena, kala osaa nauttia parisuhteen muista puolista suurella sydämellä. Jos helmikuiset ovat elementissään kesä-heinäkuun taitteessa, maaliskuisten kesäparatiisi rakentuu heinäkuun loppupuolelle ja elokuun alkuun. 25..-31.7. vahvat tunteet vievät välillä myrskyn lailla, sinkkukalan on hyvä muistaa tarkistaa, kenen kelkkaan on lähdössä. Etenkin kuun vaihteessa syntyneet kulkevat välillä laput silmillä, realiteetit unohtuvat suurten tunteiden huumassa. Kala tulee parhaiten toimeen neitsyen ja vaa'an kanssa, suurimmat kärhämät syntyvät jousimiehen seurassa.
Loma/Vapaa-aika: Kala elää ja porskuttaa heti kesän alussa upeissa planeettakuvioissa, loman viettäjiä hemmotellaan ja hellitään monin tavoin. Koska energiakäyrä on 25.6. saakka huikeissa lukemissa, pitkään suunniteltua purjehdusmatkaa, pihatalkoita tai patikkaretkeä ei kannata lykätä tuonnemmaksi. Kesäkuun lopulla on mukava muistella meren sinisyyttä, ihailla kaunista puutarhaa tai katsella hauskoja valokuvia retkestä. Laiskottelun ja aloilleen jäämisen aika tulee heinäkuun puolella joka tapauksessa, silloin rikkaruohojen kitkeminen tai rästitöiden tekeminen ei jaksa innostaa. Ainoastaan 18.-21.3. syntyneet ovat läpi kesän tuotteliaita ja ahkeria, kevään kylvöjä on siksi mukava kerätä loppukesän ja alkusyksyn kohdalla
Matkustaminen: Kesän mukavimmat matkustuspäivät osuvat 8.-10.6., 5.-7.7., 2.-3.8. ja 29.-31.8.


Copyright © 2006 - Satu Ruotsalainen